Annonce
Videbæk

Foredrag om Sprogø-pigerne i Spjald Seniorklub

64 deltog i Spjald Seniorklubs sæsonstart, der bød på besøg af Flemming Rishøj, der fortalte historien om "De uartige piger på Sprogø". Arkivfoto: Mogens Amsnæs/Ritzau Scanpix
Annonce

Spjald: 64 fremmødte deltog onsdag eftermiddag i Spjald Seniorklubs start på det nye år. Klubben havde besøg af Flemming Rishøj, Esbjerg, der fortalte historien om "De uartige piger på Sprogø". Flemming Rishøj fortalte, hvordan ca. 500 unge piger i alderen 18 - 30 år i perioden fra 1923 - 1961 ufrivilligt blev anbragt på Sprogø.

Her iblandt var en ung kvinde ved navn Karoline som Flemming Rishøj tilfældigt traf på en togrejse fra Esbjerg til København mange år senere, da hun var blevet en ældre dame, og hun fortalte ham sin livshistorie.

Hun var vokset op i Istedgade sammen med sin mor samt to søstre.Sin far havde hun aldrig kendt, og moren havde kun en formodning om, hvem han kunne være. De havde ingen penge, så for at skaffe til dagen og vejen så moren ingen anden udvej end at trække på gaden.

På et tidspunkt tog Karoline en beslutning om at forlade hjemmet. Det lykkedes hende at stjæle en tvillinge-barnevogn samt tøj og sko i flere forretninger og derpå drog hun så afsted mod Fyn. Her blev hun stoppet af en politipatrulje og ført til et Odense. Det gentog sig flere gange. og til sidst kom hun til Sprogø. En grum fortælling om en barsk virkelighed fra en hengemt del af danmarkshistorien.

Onsdag den 22 januar holder seniorklubben generalforsamling på plejehjemmet, og efterfølgende er der underholdning ved lokale spillemænd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce