Annonce
Skjern

Foredrag om dialekter og bakterier på Innovest

Esben Skipper holder foredrag på Innovest. Arkivfoto
Ringkøbing-Skjern Folkeuniversitet og Innovest inviterer indenfor til foredrag om dialekter og bakterier. Hver for sig.

Skjern: Ringkøbing-Skjern Folkeuniversitet og Innovest står bag to foredrag i den kommende tid.

Første foredrag finder sted torsdag 26. september. Her vil Michael Ejstrup fortælle om dialekter og på en humoristisk måde fortælle om den sproglige mangfoldighed, som trives i Danmark.

- Vi har i høj grad smag og fine fornemmelser, når det gælder sprog. Tiden er inde til at øge fokus på forskellene snarere end på ensretning, mener foredragsholderen.

Vestjysk er næsten ukendt for andre end dem, der taler det, og mange talere føler sig utilpasse ved at vælge deres modersmål, når det ikke er københavnsk. Den slags har stor betydning for både vestjyders tro på sig selv og deres sprog.

Michael Ejstrup er i øvrigt født og opvokset i Videbæk, men arbejder nu i Folketinget som redaktionssekretær. Han har i mange forsket i sprog.

Mandag 4. november er det Esben Skipper Sørensens tur til at komme til Innovest og holde foredrag. Han vil fortælle om fordøjelsessystemet og tarmens hundrede billioner bakterier.

Esben Skipper fortæller om sit foredrag: - Dårlige tarme kan føre til psykisk sygdom. Jo flere bakterier i vores tarme, jo sundere er vi.

I foredraget gives en introduktion til opbygningen og funktionen af menneskets fordøjelsessystem fra mund til endetarm. Tarmsystemet er også bolig for billioner af bakterier, tarmens mikrobiota, som gennem det seneste årti har vist sig at have meget stor indflydelse på både fordøjelse af kosten og på menneskets helbred generelt.

Eksempler på den nyeste overraskende forskning i tarmens mikrobiota vil også blive præsenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce