Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Selvom det ser voldsomt ud, er der meget få skader i judo. Der kæmpes på madrasser og trænes god faldteknik. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Midt i august kan man efter en årrækkes fravær atter kaste sig ud i judoens kunst i Skjern, når to erfarne kampsportkammerater åbner ny klub.

RETTELSE: I første version af denne artikel stod der, at træningen begynder 15. august. Judolystne vestjyder skal dog ikke vente så længe, da det faktisk er tirsdag den 13. august, at træningens begynder i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter klokken 18.00.

--

Skjern: I omtrent 12 år har det ikke været muligt at gå til judo i Skjern, men i august har kamplystne og træningsivrige skjernboer atter mulighed for at dyrke denne kampsport.

To judotrænere har sat sig for at starte en klub op i byen, og de er bestemt ikke grønne herrer på området.

- Tilsammen har vi omkring 40 års judoerfaring, siger Jan Fomsgaard, der sammen med Morten Wiberg har taget initiativ til at etablere klubben i Skjern.

Kampsport med kast

Jan Fomsgaard stammer fra Sjælland og har drevet judoklub i Måløv gennem 12 år, mens Morten Wiberg er judotræner i Herning.

- Vi har gået de sidste mange år og snakket om at starte en judoklub op i Skjern, og i uge 32 rykker vi ind i Kulturcentret, siger Jan Fomsgaard.

Torsdag 8. august holder klubben stiftende generalforsamling og en uge senere, tirsdag 13. august, er der første træningsaften, hvor der klokken 18.00 er fællestræning for børn og voksne. Efterfølgende vil holdene blive delt op efter aldersklasser.

- Judo er en japansk kampsport, hvor man ikke må sparke eller slå. Det handler om at kaste hinanden, og der er både stående kamp og gulvkamp, hvor man forsøger at holde hinanden fast i holdegreb, forklarer Jan Fomsgaard.

Som bordtennis

Selvom judo figurerer som en kampsport, skal man dog ikke være bange for at blive slået fordærvet. Der er nemlig madrasser på gulvet, og der gøres meget ud af at træne faldteknik.

- Statistikmæssigt er der ligeså mange skader i judo som i bordtennis, så når man sammenligner med mange andre sportsgrene, er det meget mere sikkert, siger den kommende judotræner i Skjern.

Desuden behøver det hele ikke gå op i kamp.

- Man kan sagtens træne judo for motionens skyld. Opvarmningen er crossfit-agtigt, hvor man bruger sin egen og træningsmakkerens vægt. Det er sundt, for man bruger hele kroppen, siger Jan Fomsgaard.

Alle, der er fyldt syv år, er velkomne til at dukke op, når klubben starter.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Ringkøbing

I sadlen i Søndervig: Tidligere verdensmester glæder sig til at køre motionsløb

Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

62-årig mand stoppet tre gange trods frakendt kørekort: Nu tager vi din bil

Videbæk For abonnenter

Videbæk-træer ødelægger kloakken - nu bliver de 'sultet væk'

Ringkøbing

Underskud på 642.000 kroner: Sygemeldinger og afskedigelser blev en dyr omgang for museum

Hvide Sande

Kritiserer byggeri i tre etager: Tyskerhavnen bliver klemt inde bag "Berlinmur"

Annonce