Annonce
Skjern

Forbudt for drenge: Spejderliv - men kun for piger

De grønne pigespejdere i Skjern er for piger i 0. – 2.-klasse. PR-foto
De grønne pigespejdere i Skjern er for piger i 0. – 2.-klasse. I november er både piger og deres forældre inviteret til at kigge forbi og prøve, om spejderlivet er noget for dem.

Skjern: Piger i indskolingen får nu mulighed for at blive spejdere med alt hvad det indebærer af frisk luft, fællesskab og udfordringer i en gruppe, hvor der kun er piger. En ny spejdergruppe – De grønne pigespejdere i Skjern – åbner og holder tre opstartsmøder i november og december.

- Det er et unikt fritidstilbud til de her piger, som får så meget selvtillid på kontoen, siger Marianne Pedersen, der er en ud af tre frivillige ledere i den nye spejdergruppe, i en pressemeddelelse.

Annonce

Om De grønne pigespejdere

De grønne pigespejdere blev stiftet i år 1919. Nu åbner en pigespejdergruppe dørene for piger i Skjern og omegn.

I Skjern kan du gå til spejder hos den nystartede pigespejdergruppe i Cirklen, Bækgårdsvej 28.

Første gang er 19. november.

Der er løbende opstart den 19/11, 26/11 og 3/12. Alle dage kl. 16.30-18.00

Det er det eneste spejderkorps i Danmark, som udelukkende er for piger og ledes af kvinder.

De grønne pigespejdere har i alt 120 lokale pigespejdergrupper fordelt over hele landet.

Tre prøvegange

Det kan være lidt svært at forestille sig – både som pige og som forældre – hvad man egentlig laver til spejder, når man er grøn pigespejder. Derfor har de tre ledere lavet et ”opstartsprogram” for de første tre gange 19. november, 26. november og 3. december. Her er det helt i orden, at man kommer og snuser til spejderlivet, inden man beslutter sig for at melde sig ind.

- Til de første tre gange har vi lavet et program, der viser nogle forskellige aktiviteter, så man kan se og opleve, hvad pigespejderi går ud på, uddyber leder Charlotte Pedersen.

Programmet byder blandt andet på et spejderløb, hvor pigerne skal på opdagelse med Gnisterne, udforske naturens dyreliv, prøve fremtidsbriller og smage på fremtidens bålmad - pandekager med orme.

Forældre-kaffe

Imens nysgerrige piger prøver kræfter med spejderlivet er forældre velkomne til at få en kop kaffe og en snak med et par erfarne pigespejdere om, hvilke erfaringer grønne pigespejdere får med sig i livet. Der vil også være mulighed for at tage med rundt på spejderløbet.

- Vi holder møde hver tirsdag kl. 16.30-18.00. Vi har lagt møderne inden aftensmaden, så de her små piger også kan komme hjem og i seng i ordentlig tid. Alle os ledere kender godt logistikken i en travl hverdag, siger Marianne Pedersen.

De grønne pigespejdere i Skjern mødes i Cirklen, Bækgårdsvej 28. Første gang er 19. november. Nye pigespejdere er altid velkomne, oplyses det.

Leder Charlotte Pedersen oplyser, at der er lavet et program, så børnene de første gange kan prøve, hvad spejderlivet går ud på. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce