Annonce
Læserbrev

Forbud mod brændeovne er at skyde gråspurve med kanoner

Annonce

Læserbrev: Så er rådet for Grøn Omstilling faldet over brændeovne. Rådet ved, at brændeovne sidste år forårsagede 550 dødsfald. Ikke noget med cirka eller op imod, men præcis 550. Gad vide om de også kan sætte navn på dem?

Alle på samme alder eller ældre end mig kan huske, da der var kakkelovn og komfur i alle huse, ja gårde havde ofte flere kakkelovne og tilmed gruekedel, hvor der blev fyret. Under krigen måtte mange fyre med halvvåde tørv, da der ikke kunne skaffes kul eller koks. Det er utroligt, at folk overlevede dette.

Rådet fremfører, at folk også døde tidligere dengang. Ikke noget med, at længere levetid i dag skyldes bedre medicin, bedre læger eller at meget hårdt arbejde er overtaget af maskiner og hjælpemidler.

Selvfølgelig skal vi ikke forurene unødigt. Forslaget om at få udskiftet gamle brændeovne, synes jeg, er rigtigt, men helt at forbyde brændeovne er at skyde gråspurve med kanoner. Det smager lidt af, at rådet har syntes, at man har skullet fremkomme med et eller andet, og så har man slået ned på brændeovne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce