Annonce
Læserbrev

Forbud mod brændeovne er at skyde gråspurve med kanoner

Læserbrev: Så er rådet for Grøn Omstilling faldet over brændeovne. Rådet ved, at brændeovne sidste år forårsagede 550 dødsfald. Ikke noget med cirka eller op imod, men præcis 550. Gad vide om de også kan sætte navn på dem?

Alle på samme alder eller ældre end mig kan huske, da der var kakkelovn og komfur i alle huse, ja gårde havde ofte flere kakkelovne og tilmed gruekedel, hvor der blev fyret. Under krigen måtte mange fyre med halvvåde tørv, da der ikke kunne skaffes kul eller koks. Det er utroligt, at folk overlevede dette.

Rådet fremfører, at folk også døde tidligere dengang. Ikke noget med, at længere levetid i dag skyldes bedre medicin, bedre læger eller at meget hårdt arbejde er overtaget af maskiner og hjælpemidler.

Selvfølgelig skal vi ikke forurene unødigt. Forslaget om at få udskiftet gamle brændeovne, synes jeg, er rigtigt, men helt at forbyde brændeovne er at skyde gråspurve med kanoner. Det smager lidt af, at rådet har syntes, at man har skullet fremkomme med et eller andet, og så har man slået ned på brændeovne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skilt fik skader Knallert overraskede kvinde

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce