Annonce
Læserbrev

Forbrug eller skattelettelser: Pas på borgernes penge, Venstre

Læserbrev: To dage gik der af valgkampen, og så åbnede Venstre for gaveboden. Jeg synes, vi skal tænke lidt mere på skatteyderne end Lars Løkke gør, når han lover at bruge rub og stub på en større offentlig sektor og altså et ekstra forbrug på 69 milliarder kroner.

Det koster naturligvis, at vi bliver flere ældre. Men det koster selvfølgelig ikke 69 milliarder kroner – det koster 5 milliarder kroner i år 2025. Det er også et stort beløb. Men det efterlader et pænt råderum til skattelettelser. Og vi skal have skattelettelser. På arbejde, biler, arv og erhvervsliv. Det er vel ikke urimeligt, at folk får lov at beholde lidt flere af deres egne penge selv? Penge, som man som borger kan bruge på det, der er velfærd for en selv og ens familie.

Sidste gang gik Venstre til valg på nulvækst. Nu skal den offentlige sektor vokse seks gange så meget, som den gjorde med Socialdemokratiet i regeringskontorerne. Jeg kommer ikke til at forstå det, og jeg kan sige det meget klart: Jeg har ikke tænkt mig at give slip på, at folk, der hver dag står op og går på arbejde, skal have lov at beholde nogle flere af de penge, de selv tjener.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce