Annonce
Videbæk

For otte år siden var børnene for små: Nu er far til fire klar til byrådet

Henrik Hammelsvang bliver et af de nye navne på Venstres kandidatliste til november måneds kommunalvalg.
Annonce

Fjelstervang: For otte år siden sagde han pænt nej tak.

Da man i Fjelstervang og omegn ledte efter en afløser for det mangeårige Venstre-byrådsmedlem Peder Christensen, blev Henrik Hammelsvang fra Rimmerhus prikket på skulderen.

Det var sådan set ikke lysten, der manglede. Men det kneb med tiden for familiefaren med fire små børn, der drev sin egen virksomhed, var frivillig i foreningslivet og formand for Projekt Udeforsamlingshus i Fjelstervang.

- Der burde være 1000-vis af mennesker, som havde lyst til at stille op. I mange andre lande vil man dø for at få demokrati. Men jeg valgte at prioritere familien og de andre ting, jeg var i gang med, fortæller han.

Annonce

Stafetten retur

Henrik Hammelsvang sendte dengang stafetten videre til Bjarne Svendsen.

- Jeg sagde til Bjarne, at det lige måtte være noget for ham. Heldigvis sagde han ja, og han har gjort det helt fantastisk i byrådet Men når han efter otte år har valgt ikke at genopstille, så blev det min tur, griner han.


Vi er vant til at træde lidt hårdere i pedalerne, hvis der skal ske noget. Der er et kæmpe engagement overalt i kommunen

Henrik Hammelsvang, Ny V-kandidat til byrådet


Ligesom Svendsen har Hammelsvang et hjerte, der banker for landsbyerne og den dynamik, det giver i en kommune at have et aktivt landsbyliv.

- Vi er vant til at træde lidt hårdere i pedalerne, hvis der skal ske noget. Der er et kæmpe engagement overalt i kommunen. Så hvis to landsbyer slår sig sammen, så bliver de ikke til at slå, siger han.

Landsbysamarbejde kender Hammelsvang selv en del til. Han er fodboldtræner for et hold bestående at spillere fra fem klubber. Og han har personligt lagt mange kræfter i sit eget lokalsamfund. Både da det gjaldt udeforsamlingshuset, i skolebestyrelsen og støtteforeningen for en udeskole.

Annonce

Løfter i flok

Hvis han bliver valgt til byrådet, kommer det dog ikke kun til at handle om landsbyerne.

- Vi har brug for både centerbyer og landsbyer. I vores område er vi glade for at have en aktiv handelsby som Videbæk tæt på. Og jeg bliver imponeret, når jeg ser, hvad man kan løfte i Vorgod-Barde med hal og sundhedshus. Bliver jeg valgt, skal jeg repræsentere hele kommunen, siger han.

Grunden til at han nu er klar til at blive en af Venstres nye kandidater til byrådet, er klar:

- Mine børn er blevet store. Yngstemanden er 12, så nu er der bedre tid, fortæller Hammelsvang, der dog har planer om at skære ned på nogen af sine frivillige aktiviteter, hvis han skulle gå hen og blive valgt den 21. november.

Henrik Hammelsvang bliver én af Venstre i Videbæks kandidater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce