Annonce
Tarm

For lille mange år frem: Ansager Skole risikerer at miste sin 9. klasse

Hvis man skal tage proceduren for lukning af 9. klasse alvorligt, så er der ikke meget, der tyder på, at Ansager Skole kan bevare sin 9. klasse. Arkivfoto: Joan Karlsen
Ansager Skoles 9. klasse er for lille, og det vil den også være ifølge de nuværende retningslinjer i de fleste kommende år. Skoleleder har ikke tænkt sig at give op.

Ansager: I år er 9. klasse på Ansager Skole for lille. Og hvis der ikke kommer gang i en tilflytning, så vil klassen også være for lille næste år. Og næste år igen. Og faktisk helt frem til, at det nuværende 3. klassetrin bliver til 9.

I forliget om skole- og børnehavestruktur blev det besluttet, at en 9. klasse skal have 24 børn. Det skal 7. og 8. klasse i øvrigt også, men der går et par år, inden den regel træder i kraft.

I år er der 14 elever i 9. klasse, og derfor er skolen blevet gjort opmærksom på, at hvis der også er få elever næste år, så skal politikerne tage stilling til, om skolen overhovedet skal have det 9. klassetrin.

- Vi kan jo ikke få flere børn ind i vores klasser, end der er børn til i vores område. Det er rigtigt, men vi bestræber os på at levere en god skole hver dag og gøre det attraktivt at gå i skole i Ansager, siger skoleleder Jens Skouboe.

Annonce

Lille 9. i Næsbjerg

  • I Næsbjerg er der 21 elever i 9. klasse, og den er dermed også for lille.
  • Men i den nuværende 8. klasse er der 37 elever, og i den nuværende 7. klasse er der 42 elever, så alt tyder på, at allerede til næste år stopper proceduren mod en nedlæggelse af 9. klasse på skolen i Næsbjerg.
  • Det er elevtallet per 5. september, der afgør, om kommunen overvejer en lukning af 9. klasser eller - som i Hornes tilfælde - hele børnebyer.

Giver ikke op

Jens Skouboe slår fast, at han og skolebestyrelsen ikke vil give op, selvom det ser svært ud at bevare 9. klasse. Der er nogle konkrete tiltag på vej, men han vil ikke løfte sløret for dem, før det er grundigt diskuteret med medarbejdere og skolebestyrelse.

- Jeg tænker ikke, at vi skal gå i panik og gøre alt muligt vanvittigt. Det, der er vores hovedformål i Ansager, er at drive god skole og levere fornuftige karakterer for de elever, der går ud herfra.

Vælg efterskole i 10.

Han har en klar opfordring til forældre. Hvis de ønsker, at deres børn skal gå i efterskole, så skal de vælge efterskole i 10. klasse i stedet for 9. klasse. Det er nemlig sværere at overbevise politikerne om at bevare 9. klasse, hvis for mange forsvinder til andre skoler.

Det er dog ikke forklaringen på den lille 9. klasse i år. Der er faktisk en elev mere, end da klassen var 8. klasse, fortæller skolelederen.

Tom Arnt Thorup (L) skriver i en mail til JydskeVestkysten, at Lokallisten ikke vil stemme for en nedlæggelse af 9. klasse på Ansager Skole - og i øvrigt heller ikke en lukning af Horne Skole.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce