Annonce
112

For hurtige knallerter, mobilsnak og for få seler

Politiet mødte en del bilister og knallerister, som ikke overholdt færdselsreglerne. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet tjekkede både bilister og knallerister på en planlagt færdselskontrol.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Vi har ikke fået alle med, så vi vender tilbage, siger Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing om onsdagens færdselskontrol i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Her var det lokale politi i samarbejde med færdselspolitiet på udkig efter bilister og knallertkørere, som ikke overholder færdselsloven. Der blev skrevet 33 sager i alt, hvoraf en tredjedel drejede sig om bilister, som ikke havde spændt selen.

Dagen begyndte i Skjern, blandt andet ved skolerne, hvor tre bilister blev notereret for at tale i håndholdt mobiltelefon, mens tre ikke havde spændt sikkerhedsselen.

Annonce

10 uden sele

Færdselspolitiet havde taget rullefeltet med, så betjentene kunne tjekke, om knallerterne kunne køre lidt for hurtigt. Det var der tre, der kunne.

Derudover blev knallertførerne også noteret i to tilfælde, hvor der var fejl og mangler på knallerten, mens en unge mand ikke havde et kørekort, og en anden havde glemt det hjemme. To var desuden frakendt retten til at køre knallert på grund af tidligere forseelser.

Ringkøbing fik besøg senere på sagen, ligesom Videbæk og Lyne også stod på ruten. Ikke færre end 10 bilister havde ladet hånd om sikkerhedsselen i Ringkøbing, mens tre brugte en håndholdt mobiltelefon.

Annonce

Knallert-problemer

I Videbæk og Spjald blev tre knallerter med lidt for meget fart i dækkene noteret, mens der også var en enkelt i Lyne, som desuden heller ikke havde sit kørekort med.

Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet fortæller, at man vil fortsætte med færdselskontrollerne, blandt andet fordi der har været en del problemer med knallertkørere, som ikke overholder fartgrænserne og andre trafikale regler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce