Annonce
Skjern Håndbold

For familien Holbøll fra Videbæk er lørdagshygge en lang tur til Gudme for at se Skjern Håndbold spille

Familen Holbøll på tur. Fra venstre er det Hells mor Gitte, Helle, René og Peder Holbøll. De var taget til Gudme i overbevisning om, at Skjern Håndbold ville slå GOG. Foto: John Thomsen
Skjern Håndbold er hele kommunens hold. Derfor bakker familien Holbøll fra Videbæk op om Skjern Håndbold. De ser næsten alle klubbens kampe - ude som hjemme. I lørdags brugte de hele dagen på at tage med til udekamp mod GOG.

Gudme: Lørdagshygge.

Ja det kan være mange ting.

For familien Holbøll fra Videbæk er det meget ofte ensbetydende med håndbold.

Sådan var det også denne lørdag. Allerede inden middag gik turen fra Videbæk til Skjern for at komme med Skjern Håndbolds fanbus til kamp i Gudme. Så gik de omkring ti timer sådan en våd og kold lørdag.

- Vi ser Skjerns kampe, så snart det er muligt. Og det betyder, vi er med til rigtig mange af udekampene. Helst med fanbussen. Det er meget hyggeligt, og der er plads til alle, fortæller Helle Holbøll.

På dagens tur var der omkring 40 vestjyske tilhængere.

- Vi lader op til kamp i bussen. Nogle spiller kort, andre får en ekstra forfriskning, og så er der ofte en lille tipskonkurrence. Tiden går hurtigt, fortæller René Holbøll, der lige som Helle var skuffet over, at Skjern ikke vandt. Det var de ellers meget sikre på før kampen.

Det er ellers ikke for, familien ikke får håndbold nok i det daglige. René Holbøll er formand i Videbæk/Fiskbæk KFUM, hvor Helle har været i bestyrelsen i 19 år. Sønnen Peder har spillet ungdomshåndbold. Da han var U14 og U16 var det i Skjern, fordi der ikke var hold i de årgange i Videbæk/Fiskbæk KFUM.

- Skjern Håndbold er vores samarbejdsklub. En klub hvor vi altid har følt os godt modtaget i, så det er naturligt for os at støtte dem. Vi har sæsonkort til Skjerns hjemmekampe. Vi ser Skjern Håndbold som hele kommunens klub, og derfor er det helt naturligt at bakke op om dem, fortæller Helle Holbøll.

De kan godt se, det er lang tid at bruge på at se en håndboldkamp, de kunne have set hjemme i sofaen.

- Havde det kun været den ene af os, der var vild med håndbold, så var man nok heller ikke taget af sted. Men nu er det os alle tre, der har den store interesse, og så giver det god mening at tage af sted, siger René Holbøll.

Det er ikke alle kampe, de ser. Om et par uger må en udekamp droppes på grund af familiefødselsdag.

- Den fødselsdag slipper Peder for. Så kan han tage med mormor Gitte til Kolding i stedet for, siger Helle Holbøll - måske en anelse misundelig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce