x
Annonce
Hvide Sande

For første gang i Danmark: Europas bedste padlere krydser fjorden

Samlet set kan der komme omkring 200 deltagere, når der 18. og 19. april skal padles over Ringkøbing Fjord. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Kommunen bakker op med et tilskud på 25.000 kroner, når Ringkøbing Fjord i midten af april tiltrækker Europas bedste til en dyst om at padle hurtigst fra Hvide Sande til Ringkøbing.

Hvide Sande: Det er ikke sikkert, at bølgerne kommer til at gå højt. Men der bliver givetvis fart over feltet, når Ringkøbing Fjord i dagene fra 17. til 19. april danner rammen om et stort event for vandhunde, der dyrker stand up paddle - også kendt som SUP.

Fjorden har flere gange lagt vand til Danish SUP Tour, der i år får et stjernebesat arrangement i kølvandet, da sportsgrenens Eurotour for første gang gæster Danmark:

- Vi glæder os til at byde nogle af verdens bedste SUP-atleter velkommen til Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Surf & Rafting Forbund, der netop har haft en ansøgning forbi kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det var forbundets håb at modtage et kommunalt tilskud på 40.000 kroner, men udvalgets medlemmer blev enige om at støtte arrangementet med 25.000 kroner.

- Det er et stort event, og det passer godt sammen med det, der foregår med Waterz, siger udvalgets formand, Erik Viborg (V), der dermed henviser til Nordens største vandsportsfestival, der hvert år i september finder sted i Hvide Sande.

I 2018 og 2019 bakkede Ringkøbing-Skjern Kommune Danish SUP Tour op med sponsorater på henholdsvis 5000 og 10.000 kroner.

Annonce

Skoleelever ud på vandet

Fredag 17. april bliver deltagerne budt velkommen til Vestjylland, og først på eftermiddagen om lørdagen gælder det så Danish SUP Tour, som - afhængig af vindretningen - starter i enten Hvide Sande eller Ringkøbing. Der er lagt op til, at deltagerne gerne skal have vinden i ryggen.

I den danske afdeling af stævnet kan alle være med, mens det er toppen af poppen, der om søndagen stiller til start ved Eurotour, hvor mænd og kvinder dyster hver for sig.

I kølvandet på den store Eurotour, der ventes at tiltrække 80 deltagere, arrangerer Dansk Surf & Rafting Forbund tirsdag 21. april en særlig begivenhed, hvor skoleelever i Ringkøbing-Skjern Kommune får mulig for at prøve kræfter med stand up paddle.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce