Annonce
Hvide Sande

For første gang i 97 år: Sognepræst stopper i Hvide Sande inden pensionsalderen

Sognepræst Daniel Kristiansen har sidste arbejdsdag i kirken anden juledag. Gennem de 14 år i Hvide Sande har han blandt andet stået for Ulvetime. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter 14 år som sognepræst på Klitten har Daniel Kristiansen søgt nye udfordringer. Han skal være præst i Baunekirken i Tjørring, og for menighedsrådsformanden bliver det svært at finde en afløser for den meget afholdte sognepræst.
Annonce

HVIDE SANDE: Lad det være sagt med det samme: Kirkegængerne på Klitten er ikke sådan vant til, at præsten løber af pladsen i utide - i dette tilfælde inden pensionsalderen. Men for første gang i 97 år er det nu sket, for i denne uge har sognepræst Daniel Kristiansen afleveret sin opsigelse efter 14 år med base i Hvide Sande.

Han har fået embedet som sognepræst i Baunekirken i Tjørring, og årsagen er, at 45-årige Daniel Kristiansen gerne vil prøve noget andet, og han synes, at tiden er til det.

- Vi besluttede, at vi i hvert fald gerne ville blive i Hvide Sande, indtil børnene blev store, og nu er yngste søn på efterskole, siger Daniel Kristiansen.

Han har sat utrolig stor pris på at være præst på Klitten og betegner det som et helt unikt sted at være, da der er en kæmpe opbakning til kirken og et stort fællesskab omkring den fra hele samfundet.

- Men jeg tror også, det er godt for menigheden at skifte ud i præstestalden engang imellem. Jeg siger tingene på min måde, og der er områder, jeg arbejder mere med, og en anden præst vil tage fat i noget andet og sige andre ting, forklarer Daniel Kristiansen.

Annonce

Bliver et stort savn

Han har sidste arbejdsdag i kirken anden juledag, og menighedsrådsformand Jens Nicolai Vejlgaard sender Daniel Kristiansen afsted med de bedste ønsker for det nye job. Omvendt lægger han ikke skjul på, at det bliver et stort savn for hele kirkelivet på Klitten, for Daniel Kristiansen har været en meget samlende præst.

- Vi ønsker Daniel alt det bedste og har fuld respekt for hans beslutning, men vi vil komme til at savne ham. Daniel har været en rigtig god præst for hele Klitten og har kunnet møde mennesker i både glæde og sorg. Han har været initiativrig og sat ting i gang, som de fleste på Klitten kunne være en del af, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Derfor bliver det også en rigtig svær opgave at finde en afløser, men Jens Nicolai Vejlgaard håber, at der hen over foråret er ansat en ny i embedet.

- Det må gerne være en, der ligner Daniel så meget som mulig, men nu må vi se, hvilke ansøgere der er, forklarer Jens Nicolai Vejlgaard.


Vi ønsker Daniel alt det bedste, og har fuld respekt for hans beslutning, men vi vil komme til at savne ham. Daniel har været en rigtig god præst for hele Klitten og har kunnet møde mennesker i både glæde og sorg. Han har været initiativrig og sat ting i gang, som de fleste på Klitten kunne være en del af.

Jens Nicolai Vejlgaard, menighedsrådsformand.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce