x
Annonce
Udland

Norge bekræfter første coronatilfælde

Terje Bendiksby/Ritzau Scanpix
En kvinde i Nord-Norge, som har været i Kina, er testet positiv for coronavirus i Norge.

For første gang er det nye coronavirus onsdag påvist i Norge. En kvinde fra Tromsø i Nord-Norge, som har været i Kina, er testet positiv for virusset.

Annonce

Det bekræfter Det Norske Institut for Folkesundhed (FHI) på en hasteindkaldt pressekonference onsdag aften.

Den smittede kvinde menes ikke at udgøre en smitterisiko.

- Personen isoleres hjemme hos sig selv efter at være kommet hjem fra Kina i weekenden, meddeler Line Vold, som er afdelingsinspektør i instituttet, som er et regeringsorgan og et forskningsinstitut.

- Personen er frisk og udviser ingen symptomer. Der er tale om svagt positivt prøveresultat. Vi vurderer, at smitterisikoen som meget lidt sandsynlig, siger hun videre.

En tidligere analyse var negativ.

- Analysemetoden er så følsom, at den også kan påvise døde virus, siger Vold.

FHI er Norges nationale institut for folkesundhed og er underlagt sundhedsministeriet.

Frem til tirsdag var der taget 100 prøver hos nordmænd, som kunne være smittet. Virusset er ikke blevet påvist hos nogen af dem.

Der arbejdes i Oslo med en opsporing af mulige kontakter, som den smittede har haft.

Kvinden har været i udbrudsområdet ved Wuhan i Kina.

Tidligere onsdag blev det kendt, at en nordmand, som studerer i Firenze i Italien, er indlagt på sygehus med coronasmitte. Personen har milde symptomer.

De seneste dage er virusset konstateret spredt til flere europæiske lande.

Tre nordmænd blev fredag hentet hjem fra Wuhan i Kina. Dagen efter meddelte sundhedsministeriet, at ingen af dem var smittet.

Vold ønsker ikke at svare på, om kvinden, som nu er bekræftet smittet, var blandt de tre, som blev hentet hjem fra Kina.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce