x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

For dyrt: LO aflyser folkefest 1. maj

Kun omkring 100 mennesker er dukket op til teltfesten i Spjald, som LO har stået i spidsen for de seneste to år. Nu lukker festen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
LO i Ringkøbing-Skjern erstatter dyr teltfest med pølser, øl og underholdning med et fagligt morgenmøde på arbejdernes kampdag. Opbakningen har de senere år været for ringe til at bruge op mod 70.000 kroner på en eftermiddag 1. maj, mener LO-formand.

Ringkøbing-Skjern: Det er foreløbigt slut med at markere 1. maj med en teltfest i Spjald med plads til både underholdning og politiske taler.

Det bekræfter formand for LO i Ringkøbing-Skjern Helge Albertsen.

- Vi har været rigtig uheldige med vejret de år, vi har holdt 1. maj i Spjald, så der er ikke mødt så mange mennesker op, som vi kunne ønske os. Jeg vil tro, vi var omkring 100 sidste år, og vi har brugt 60-70.000 kroner på arrangementet, og det synes vi er for mange penge, når opbakningen ikke er større. De penge mener vi kan bruges bedre på andre måder. Blandt andet satser vi mere på at sætte fokus på arbejdsmiljø, fortæller han.

Derfor bliver folkefesten i Ringkøbing-Skjern helt aflyst. Gennem 10 år gik det ellers godt med at lokke det arbejdende folk til Laugesens Have, hvor man skruede meget op for underholdningen og lidt ned for parolerne, og politikerne ikke var alene om at stå på talerstolen.

De fik nemlig modspil af kulturpersonligheder med skarpe holdninger. Den stil har man forsøgt at fastholde, da festen flyttede til Spjald for et par år siden, men publikum fulgte ikke med.

1. maj-arrangementet bliver dog afløst af et mere traditionelt morgenmøde i 3Fs bygning i Skjern. Programmet er endnu ikke helt på plads, men alle interesserede bliver inviteret til morgenkaffe og politisk debat fra klokken 7.00.

- Det bliver et mere fagligt islæt, hvor vi håber, at tillidsrepræsentanterne har lyst til at møde op, og alle andre vil også være meget velkomne. Man kan sige, at vi vender tilbage til et mere traditionelt 1. maj-møde, siger LO-formanden.

Viceborgmester Søren Elbæk (S) ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at introducere 1. maj-traditionen for de yngre generationer, og at arrangement ikke længere har en bred folkelig appel.

- Jeg synes i den grad, at 1. maj er en dag, der er værd at markere. For resultaterne er ikke bare kommet af sig selv. Man er nok nødt til at tænke i helt andre baner, hvis flere skal deltage i arrangementet hos os, siger Søren Elbæk.

Et bud på et trækplaster kunne være statsminister Mette Frederiksen (S) som forleden meddelte, at hun ikke ønsker at tale i Fælledparken i København på grund af de slåskampe, hun var nødt til at tale henover sidste år.

"Så kommer du bare til Vestjylland. Vi står og lytter med hænderne i lommerne," skrev viceborgmesteren i et Facebook-opslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce