Annonce
Hvide Sande

For dyrt at bygge nyt: Vil lægge de to Hvide Sande-skoler sammen

Skoleleder Tom Arnt Thorup og skolebestyrelsen har selv anbefalet en sammenlægning af de to skoler i Hvide Sande. Nu er politikerne klar til at sætte penge af til projektet. Arkivfoto
Politikere afviser en ny skole i Hvide Sande til 113 millioner, men vil i stedet samle alle byens elever på Skolevej, renovere og bygge til. Pris: 8,3 millioner kroner.

Hvide Sande: 113 millioner kroner.

Så meget anslår Ringkøbing-Skjern Kommune, at det ville koste, hvis Hvide Sande Skole og afdelingen Fjordskolen skulle samles i en splinterny bygning.

Det er så dyrt, at politikerne i både børne- og familieudvalget og økonomiudvalget foretrækker at samle eleverne på Hvide Sande Skole. Det vil blandt kræve en mindre udvidelse af den nuværende skole i midten af byen, en renovering af skolens nedslidte faglokaler og en grønnere skolegård.

- Alle i udvalget var enige om, at det er den rigtige vej at gå. Vi drøftede dog, om Hvide Sande Skole-sammenlægningen skal placeres i det nye udvalg, der skal se på den samlede skolestruktur i kommunen og være en del af dét arbejde. Det blev dog afvist af et flertal i økonomiudvalget, da Hvide Sande-sagen er startet op for længe siden i forrige valgperiode og derfor kører sit eget liv. Derfor skal sagen fortsat køre selvstændigt, siger borgmester Hans Østergaard (V), efter at økonomiudvalget har behandlet sagen.

Der er udsigt til et stort fald i børnetallet i Hvide Sande. Over en ti-årig periode vil elevtallet falde med 30 procent til 300 børn. Men totalt bliver kun én klasse mindre på skolen. Alligevel er der altså plads til at samle eleverne på Skolevej.

Det er adskillige år siden, at politikerne første gang begyndte at snakke om, at der kun burde være én skole i Hvide Sande. Både skolelederen og skolebestyrelsen har da også for længst bakket op om idéen. En af ulemperne, hvis de yngste elever fra afdelingen Fjordskolen flytter til Hvide Sande Skole, bliver, at der er længere til de grønne områder, ligesom trafikken også vil blive en udfordring for de små, som selv cykler til skole.

Til gengæld er det en fordel af have lærere og elever på samme matrikel, og så udløser en sammenlægning en årlig driftsbesparelse på 1,3 millioner kroner.

Den endelige beslutning om sammenlægning af de to skoleenheder i Hvide Sande vil blive truffet på budgetkonferencen i 2020. Der skal nemlig bevilges en anlægsinvestering på godt otte millioner kroner til at gennemføre sammenlægningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce