Annonce
Hvide Sande

For dyrt at bygge nyt: Vil lægge de to Hvide Sande-skoler sammen

Skoleleder Tom Arnt Thorup og skolebestyrelsen har selv anbefalet en sammenlægning af de to skoler i Hvide Sande. Nu er politikerne klar til at sætte penge af til projektet. Arkivfoto
Politikere afviser en ny skole i Hvide Sande til 113 millioner, men vil i stedet samle alle byens elever på Skolevej, renovere og bygge til. Pris: 8,3 millioner kroner.

Hvide Sande: 113 millioner kroner.

Så meget anslår Ringkøbing-Skjern Kommune, at det ville koste, hvis Hvide Sande Skole og afdelingen Fjordskolen skulle samles i en splinterny bygning.

Det er så dyrt, at politikerne i både børne- og familieudvalget og økonomiudvalget foretrækker at samle eleverne på Hvide Sande Skole. Det vil blandt kræve en mindre udvidelse af den nuværende skole i midten af byen, en renovering af skolens nedslidte faglokaler og en grønnere skolegård.

- Alle i udvalget var enige om, at det er den rigtige vej at gå. Vi drøftede dog, om Hvide Sande Skole-sammenlægningen skal placeres i det nye udvalg, der skal se på den samlede skolestruktur i kommunen og være en del af dét arbejde. Det blev dog afvist af et flertal i økonomiudvalget, da Hvide Sande-sagen er startet op for længe siden i forrige valgperiode og derfor kører sit eget liv. Derfor skal sagen fortsat køre selvstændigt, siger borgmester Hans Østergaard (V), efter at økonomiudvalget har behandlet sagen.

Der er udsigt til et stort fald i børnetallet i Hvide Sande. Over en ti-årig periode vil elevtallet falde med 30 procent til 300 børn. Men totalt bliver kun én klasse mindre på skolen. Alligevel er der altså plads til at samle eleverne på Skolevej.

Det er adskillige år siden, at politikerne første gang begyndte at snakke om, at der kun burde være én skole i Hvide Sande. Både skolelederen og skolebestyrelsen har da også for længst bakket op om idéen. En af ulemperne, hvis de yngste elever fra afdelingen Fjordskolen flytter til Hvide Sande Skole, bliver, at der er længere til de grønne områder, ligesom trafikken også vil blive en udfordring for de små, som selv cykler til skole.

Til gengæld er det en fordel af have lærere og elever på samme matrikel, og så udløser en sammenlægning en årlig driftsbesparelse på 1,3 millioner kroner.

Den endelige beslutning om sammenlægning af de to skoleenheder i Hvide Sande vil blive truffet på budgetkonferencen i 2020. Der skal nemlig bevilges en anlægsinvestering på godt otte millioner kroner til at gennemføre sammenlægningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce