Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fond uddeler 60 millioner kroner: Vestjyder drømmer stort om nye fællesskaber i små samfund

Shelters står højt på ønskelisten i mange af de småbyer, der har søgt Nordea-fonden om støtte til at gennemføre forskellige projekter i fællesskabets ånd. Arkivfoto: Kim Haugaard
Ildsjæle i blandt andet Højmark, Spjald og Troldhede har lagt billet ind på at modtage støtte fra Nordea-fonden, der gerne vil give en hånd til småbyer og mindre bysamfund.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Idéer om at skabe nye, lokale fællesskaber spirer lystigt i Midt- og Vestjylland. Herfra har Nordea-fonden modtaget 92 ansøgninger fra ildsjæle, der gerne vil have del i en pulje på 60 millioner kroner, som skal bruges til at sætte nye projekter i søen.

- Vi kan med sikkerhed sige, at Covid-19-krisen ikke har forhindret de små bysamfund i at rykke sammen og udvikle nye fællesskaber. Antallet af ansøgninger overgår helt, hvad vi tidligere har set, og det er en tydelig indikator for, at der er mange, som brænder for og rent faktisk gør noget godt for deres område og dets fællesskab, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

Fonden har i denne omgang modtaget 282 ansøgninger fra småbyer og mindre bysamfund, hvor der blandt andet er ønsker om at spille padel, tumle i klatrepark og sove i shelter.


Vi kan med sikkerhed sige, at Covid-19-krisen ikke har forhindret de små bysamfund i at rykke sammen og udvikle nye fællesskaber.

Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden


En tredjedel af ansøgningerne kommer altså fra Region Midtjylland. I Ringkøbing-Skjern Kommune krydses der fingre i landsbyer som Højmark, Lem, No, Spjald, Vedersø, Torsted og Troldhede.

Annonce

Multibaner og shelters hitter

Ansøgningerne spænder vidt, men alligevel er der nogle klare tendenser.

Aktivitetspladser, shelters og legepladser hitter, og der er mange stier, broer og multibaner i ansøgningerne.

Ligeledes står det klart, at man mange steder har fået øje på den nye sportsaktivitet padel, som er en mellemting mellem tennis og squash. Padelsporten er i vækst over hele Europa og er et godt eksempel på en motionsform, der giver lyst til aktivitet og fællesskab.

Også renovering af forsamlingshuse og idrætsaktiviteter fylder godt i ansøgningsbunken.

Det har været muligt at søge tilskud på mellem 100.000 og én millioner kroner per projekt.

Modtagerne af støtte offentliggøres til i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce