Læserbrev

Folketingsvalg: Grøftegravningen vil tage til

Læserbrev: En forholdsvis lang valgkamp til folketingsvalget er skudt i gang.

”Grøftegravningen” er allerede startet og vil med garanti kun tage til, efterhånden som valgkampen skrider frem.

Hvor kunne det dog være befriende, hvis politikerne (og medierne) ville fokusere mere på, hvad S og V er enige om. Hvilket efter min bedste overbevisning er langt langt det meste.

Så kunne vi måske efter valget få en ”hen over midten” SV regering, som langt de fleste vælgere ville kunne se sig selv i. Og dermed se frem til forholdsvis fred og ro i fire år, hvilket ville være gavnligt for alle i det danske samfund.

Selvfølgelig skal partierne markere sig på deres synspunkter i en valgkamp, men ingen af dem får det jo som de vil, da ingen kan mønstre et flertal. Hvorfor så dog love både det ene og det andet, når de udmærket godt ved, det ikke kan gennemføres? Så begynder slagsmålet om ”brudte valgløfter” efter valget (godt hjulpet af medierne), uanset om det bliver S eller V der ender med at danne regering. Og politikerleden øges gang på gang, da det er uendeligt træls at høre på.

Jeg er sikker på medierne vil undskylde sig med de kun afspejler virkeligheden, og at de ingen aktier har i udviklingen. Det er jeg nu slet ikke enig i, jeg synes det er utroligt let at gennemskue, når spørgsmål stilles af journalister på en måde, som bare skal resultere i en god overskrift (clickbait?). Og politikerne hopper gladeligt med på den, igen og igen. Overbudsrunden er i gang, og den vil øges de næste uger. De fleste partier har næsten helt sikkert et eller andet gemt i skuffen, som bare venter på at blive fyret af, når det helt rigtige tidspunkt viser sig. Det er sikkert vældig sjovt for politikerne (og medierne), men bedst for Danmark? Det tror jeg ikke.

I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden. Jeg er dog ikke så naiv at tro, det sker - desværre. Men hvis vi skulle tænke på Danmarks ve og vel, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, det ville være det bedste.

Rigtig god valgkamp.

- I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden, skriver Ole Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Leder For abonnenter

Hilde-sagen: Skal kun de stærke have chancen for at vinde?

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce