Annonce
Læserbrev

Folketingsvalg: Grøftegravningen vil tage til

Læserbrev: En forholdsvis lang valgkamp til folketingsvalget er skudt i gang.

”Grøftegravningen” er allerede startet og vil med garanti kun tage til, efterhånden som valgkampen skrider frem.

Hvor kunne det dog være befriende, hvis politikerne (og medierne) ville fokusere mere på, hvad S og V er enige om. Hvilket efter min bedste overbevisning er langt langt det meste.

Så kunne vi måske efter valget få en ”hen over midten” SV regering, som langt de fleste vælgere ville kunne se sig selv i. Og dermed se frem til forholdsvis fred og ro i fire år, hvilket ville være gavnligt for alle i det danske samfund.

Selvfølgelig skal partierne markere sig på deres synspunkter i en valgkamp, men ingen af dem får det jo som de vil, da ingen kan mønstre et flertal. Hvorfor så dog love både det ene og det andet, når de udmærket godt ved, det ikke kan gennemføres? Så begynder slagsmålet om ”brudte valgløfter” efter valget (godt hjulpet af medierne), uanset om det bliver S eller V der ender med at danne regering. Og politikerleden øges gang på gang, da det er uendeligt træls at høre på.

Jeg er sikker på medierne vil undskylde sig med de kun afspejler virkeligheden, og at de ingen aktier har i udviklingen. Det er jeg nu slet ikke enig i, jeg synes det er utroligt let at gennemskue, når spørgsmål stilles af journalister på en måde, som bare skal resultere i en god overskrift (clickbait?). Og politikerne hopper gladeligt med på den, igen og igen. Overbudsrunden er i gang, og den vil øges de næste uger. De fleste partier har næsten helt sikkert et eller andet gemt i skuffen, som bare venter på at blive fyret af, når det helt rigtige tidspunkt viser sig. Det er sikkert vældig sjovt for politikerne (og medierne), men bedst for Danmark? Det tror jeg ikke.

I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden. Jeg er dog ikke så naiv at tro, det sker - desværre. Men hvis vi skulle tænke på Danmarks ve og vel, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, det ville være det bedste.

Rigtig god valgkamp.

- I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden, skriver Ole Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce