Annonce
Læserbrev

Folketingsvalg: Grøftegravningen vil tage til

Læserbrev: En forholdsvis lang valgkamp til folketingsvalget er skudt i gang.

”Grøftegravningen” er allerede startet og vil med garanti kun tage til, efterhånden som valgkampen skrider frem.

Hvor kunne det dog være befriende, hvis politikerne (og medierne) ville fokusere mere på, hvad S og V er enige om. Hvilket efter min bedste overbevisning er langt langt det meste.

Så kunne vi måske efter valget få en ”hen over midten” SV regering, som langt de fleste vælgere ville kunne se sig selv i. Og dermed se frem til forholdsvis fred og ro i fire år, hvilket ville være gavnligt for alle i det danske samfund.

Selvfølgelig skal partierne markere sig på deres synspunkter i en valgkamp, men ingen af dem får det jo som de vil, da ingen kan mønstre et flertal. Hvorfor så dog love både det ene og det andet, når de udmærket godt ved, det ikke kan gennemføres? Så begynder slagsmålet om ”brudte valgløfter” efter valget (godt hjulpet af medierne), uanset om det bliver S eller V der ender med at danne regering. Og politikerleden øges gang på gang, da det er uendeligt træls at høre på.

Jeg er sikker på medierne vil undskylde sig med de kun afspejler virkeligheden, og at de ingen aktier har i udviklingen. Det er jeg nu slet ikke enig i, jeg synes det er utroligt let at gennemskue, når spørgsmål stilles af journalister på en måde, som bare skal resultere i en god overskrift (clickbait?). Og politikerne hopper gladeligt med på den, igen og igen. Overbudsrunden er i gang, og den vil øges de næste uger. De fleste partier har næsten helt sikkert et eller andet gemt i skuffen, som bare venter på at blive fyret af, når det helt rigtige tidspunkt viser sig. Det er sikkert vældig sjovt for politikerne (og medierne), men bedst for Danmark? Det tror jeg ikke.

I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden. Jeg er dog ikke så naiv at tro, det sker - desværre. Men hvis vi skulle tænke på Danmarks ve og vel, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, det ville være det bedste.

Rigtig god valgkamp.

- I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden, skriver Ole Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce