Læserbrev

Folketingsvalg: Grøftegravningen vil tage til

Læserbrev: En forholdsvis lang valgkamp til folketingsvalget er skudt i gang.

”Grøftegravningen” er allerede startet og vil med garanti kun tage til, efterhånden som valgkampen skrider frem.

Hvor kunne det dog være befriende, hvis politikerne (og medierne) ville fokusere mere på, hvad S og V er enige om. Hvilket efter min bedste overbevisning er langt langt det meste.

Så kunne vi måske efter valget få en ”hen over midten” SV regering, som langt de fleste vælgere ville kunne se sig selv i. Og dermed se frem til forholdsvis fred og ro i fire år, hvilket ville være gavnligt for alle i det danske samfund.

Selvfølgelig skal partierne markere sig på deres synspunkter i en valgkamp, men ingen af dem får det jo som de vil, da ingen kan mønstre et flertal. Hvorfor så dog love både det ene og det andet, når de udmærket godt ved, det ikke kan gennemføres? Så begynder slagsmålet om ”brudte valgløfter” efter valget (godt hjulpet af medierne), uanset om det bliver S eller V der ender med at danne regering. Og politikerleden øges gang på gang, da det er uendeligt træls at høre på.

Jeg er sikker på medierne vil undskylde sig med de kun afspejler virkeligheden, og at de ingen aktier har i udviklingen. Det er jeg nu slet ikke enig i, jeg synes det er utroligt let at gennemskue, når spørgsmål stilles af journalister på en måde, som bare skal resultere i en god overskrift (clickbait?). Og politikerne hopper gladeligt med på den, igen og igen. Overbudsrunden er i gang, og den vil øges de næste uger. De fleste partier har næsten helt sikkert et eller andet gemt i skuffen, som bare venter på at blive fyret af, når det helt rigtige tidspunkt viser sig. Det er sikkert vældig sjovt for politikerne (og medierne), men bedst for Danmark? Det tror jeg ikke.

I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden. Jeg er dog ikke så naiv at tro, det sker - desværre. Men hvis vi skulle tænke på Danmarks ve og vel, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, det ville være det bedste.

Rigtig god valgkamp.

- I mit stille sind kunne jeg godt ønske mig det anderledes, at S og V seriøst overvejede at tale sig nærmere hinanden, i stedet for fra hinanden, skriver Ole Jensen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
0/0
Annonce
Klumme For abonnenter

Klumme: Mens mange kæwler om valg, kigger jeg på æwler

Annonce
Annonce
Klumme

Ugens Prædiken: En kamp med mennesker og Gud

Klumme

Midt i en konfirmationstid: Talen, som en farfar aldrig fik holdt til sit ældste barnebarn

Klumme

Hvad har Kasper Søndergaard, min cykel og sammenhængskraft til fælles?

Leder For abonnenter

Turismevækst trues af mangel på hænder

Vi har et kæmpestort problem her i Naturens Rige: Vi mangler hænder! På en vis måde er vi blevet et offer for vores egen succes. Det går jo godt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der er gang i erhvervslivet, og har været det længe. Arbejdsløsheden er helt i bund, og det er nemt at få et job. Niels Hausgaard-vendingen, "der er altid arbejde til dem, der vil arbejde", er tæt på at være socialrealisme, ikke satire. I alt fald hvis man taler med bagere, købmænd, campingpladsejere og andre i sommerlandet. De får kun få eller måske endda slet ingen ansøgninger, når de slår stillinger op. Det er et problem. Et kæmpestort problem. Og der er ingen udsigt til, at det bliver bedre, snarere tvært imod. I Dagbladet i dag sætter vi fokus på problemerne for den del af erhvervslivet, der er afhængigt af turismen. Allerede nu er det svært at finde medarbejdere. I de kommende år bliver det stensikkert bare værre: - Vi regner med en vækst i turismen på omkring 50 procent frem mod 2025. Det betyder, at der skal ansættes 1500 flere i turisterhvervene. Nogle vil være på fuld tid, mens andre vil være deltids- og ungarbejdere, siger direktør Søren Lydig, Ringkøbing Fjord Turisme. 1500 flere medarbejdere på fem-seks år! På et tidspunkt, hvor der er registreret omkring 800 arbejdsløse i kommunen! Alene det kommende feriecenter Lalandia i Søndervig og oplevelsescentret Naturkraft skal tilsammen bruge hundredvis af ansatte. Det bliver svært. Især da turismeerhvervet er kendetegnet ved sæsonbetonet arbejde på ofte skæve arbejdstider og - det kommer vi næppe heller uden om - til lønninger, der har svært ved at konkurrere med en række andre brancher. - Det er noget lort, siger Bjarne Nielsen, fiskehandler på havnen i Ringkøbing. Og så kort kan det vel egentlig siges. For selv om Ringkøbing-Skjern har udsigt til kolossal vækst i turismen, hvordan skal potentialet så kunne realiseres, hvis ikke den nødvendige arbejdskraft er til rådighed? Direktør i Erhvervsrådet Hans Jørn Mikkelsen mener, at man bør begynde med at få aktiveret de ledige, vi har i kommunen - også dem, der ikke nødvendigvis kan arbejde 37 timer om ugen. Men som tallene viser, er det slet ikke nok, selv om man så fik aktiveret dem alle. Der skal mere til. Inden for turistbranchen snakker man om, hvordan man kan gøre det attraktivt for unge at tage arbejde i vort område i højsæsonen. Man vil lokke dem med, at de jo kan surfe, fiske og have sjov i fritiden og holde sommerferie, samtidig med at de tjener nogle penge. Om det lader sig gøre, er ikke til at sige. Men noget må der gøres. Vi må lægge vore vestjyske hjerner i blød og eventuelt søge assistance ude fra. Ellers mister vi en gylden mulighed for at styrke en branche i voldsom vækst. Og det vil virkelig være et problem...