Annonce
Tarm

Folketingsmedlem og trafikordfører kæmper for cykelsti: - Jeg kan kun beklage, der ikke er sket en skid på 10 år

Lone Andersen og flere andre lokale i Lyne kæmper for bedre cykelforhold. Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (i midten) besøgte landsbyen for omtrent et årti siden. Fredag troppede Venstre-manden op igen. Det samme gjorde den socialdemokratiske viceborgmester Søren Elbæk. Foto: Mikkel Jezequel
I mere end et årti har de lokale kæmpet for en cykelsti, der kan gøre det sikkert og trygt at cykle langs hovedvejen. For omtrent 10 år siden var Venstres transportordfører til møde i byen. Fredag var han på besøg igen, og denne gang troppede også kommunens socialdemokratiske viceborgmester op.

LYNE/TARM: - Jeg kan kun beklage, at jeg har været her for 10 år siden, og at der ikke er sket en skid.

Så klar var udmeldingen fra Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Fredag eftermiddag var han en del af en lokal rådslagning. For i Lyne har man i mere end et årti kæmpet for, at landevejen mellem Tarm og Lyne skulle gøres bedre at cykle på. Lige nu er der ingen cykelsti, og de lokale kritiserer forholdene.

Annonce

Så da Kristian Pihl Lorentzen beklagede, at der ikke var sket noget, var der da også en lokal cyklist, som påpegede, at der rent faktisk var sket noget. Der var sket det, at forholdene for cyklister var blevet ringere i den periode. For nu er der højere hastighed – 90 kilometer i timen – på dele af strækningen mellem de to byer.

De lokale i Lyne var ellers på papiret tæt på at få noget af deres ønske om en cykelsti opfyldt, da staten udpegede 24 mulige cykelstier, man kunne støtte. Men Socialdemokratiet og regeringens støttepartier droppede i februar projektet fra Tarm og cirka halvvejs til Lyne.

Politikere: Farligt sted

Men om ikke andet har afslaget gjort cykelstiprojektet aktuelt igen. Så derfor var Kristian Pihl Lorentzen igen mødt op i Lyne for at se på behovet for en cykelsti. Denne gang var Socialdemokratiet og Ringkøbing-Skjern også repræsenteret, for viceborgmester Søren Elbæk deltog. Selvom partifarven er forskellig, er de to politikere enige om, at projektet i Lyne skal prioriteres.

- Vi var da skuffede over, at cykelstien her ikke kom med i det seneste forlig. Men vi knokler på og fortsætter. Jeg vil arbejde benhårdt på, at det kan komme med næste gang, siger Søren Elbæk (S).

Siden indbyggerne i Lyne begyndte arbejdet for at få en cykelsti langs hovedvejen, er forholdene blevet værre, mener cyklist og pensionist Christian Jørgensen. For nu er hastigheden sat op til 90 kilometer i timen på et stykke af strækningen, og autoværnet gør det sværere at føle sig tryg som cyklist, synes han, fordi der nu er mindre plads i rabatten. Foto: Mikkel Jezequel

Da viceborgmesteren fredag besigtigede strækningen nord for Lyne, var dommen klar:

- Det er oplagt, at cyklisme på statsveje er livsfarligt. Jeg ville ikke sende mine børn ud på den rute her, lød det fra viceborgmesteren.

Transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) har svært ved at forstå, hvorfor projektet mellem Tarm og Lyne blev sløjfet, da regeringen og støttepartier delte 370 millioner ud til cykelstier ved statsveje.

- Jeg synes, det er et meget farligt sted. Så jeg er uforstående over for det. Jeg besøgte stedet igen for at få ammunition til, at vi kan få projektet med i næste runde, siger transportordføreren.

Annonce

Ordfører vil prioritere Lyne

Generelt er de to enige om, at man skal prioritere cyklisme højere. Det gælder skolebørn, der trygt skal kunne cykle til skole, og det gælder også, nu når elcykler vinder frem, og man lettere kan cykle længere. Hver gang en borger cykler en kilometer, tjener samfundet otte kroner, fordi det er så sundt at cykle.


Jeg ville ikke sende mine børn ud på den rute her.

Søren Elbæk (S), viceborgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune


Folketingets partier har da også sagt ja til at arbejde endnu mere for at fremme cyklismen. I Venstre går man til forhandlingsbordet med målet om at sætte halvanden milliard af til at få folk på jernhesten. Det kan også gavne strækningen mellem Tarm og Lyne og de andre tre projekter, som i første omgang røg i svinget.

- Det er klart, at de projekter, der allerede har været i gryden, står stærkt. Så man skulle da være et skarn, hvis ikke de fire resterende projekter bliver nogle af de første, der bliver taget, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Ringkøbing-Skjern

Butikker er klar til pakkepost i læssevis efter sort fredag: - Det bliver værre og værre

Annonce