Skjern

Folketingsmedlem: Et fælles oplæg er afgørende

- Kommer der et fælles oplæg her fra lokalområdet baseret på frivillighed, så tror jeg, at der i Folketinget vil være opbakning til en nationalpark omkring Skjern Å, siger folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, der også deltog i borgermødet onsdag aften. Foto: Mads Dalegaard
Dennis Flydtkjær (DF) tror på politisk velvilje, hvis lokalområdet står bag et fælles oplæg til nationalpark.

Skjern: Den nuværende nationalparklov giver kun mulighed for fem nationalparker i Danmark.

En af dem skulle have været Nationalpark Skjern Å, men de planer blev stoppet i 2012, selvom man var så langt, at Dronningen var inviteret til åbningen.

Hvis et flertal i Folketinget skal stå bag en sjette nationalpark omkring Skjern Å og skaffe penge til sådan en park, skal der komme et fælles oplæg fra lokalområdet.

Det er alle parter enige om.

Hvis der bliver enighed om et fælles oplæg lokalt, baseret på frivillighed, så vil der også være velvilje blandt politikerne på Christiansborg.

Det vurderer det lokale folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, Herning, der selv deltog i borgermødet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter onsdag aften.

- Det er overordentlig positivt, at der bliver arbejdet ud fra en frivillig deltagelse i projektet. Hvis der kommer et fælles oplæg her fra området, så vil der blive set med velvillighed på projektet på Christiansborg. Sidste gang var der tale om en færdig skitse, hvor det var alt eller intet. Med et færdigt oplæg vil staten nok også finde nogle penge, men det er for tidligt at sige noget om, hvor mange penge, der vil følge med, siger Dennis Flydtkjær.

Han peger i øvrigt på, at erfaringerne fra de fem nuværende nationalparker har vist, at landmænd ikke behøver at frygte for øget regulering i en nationalpark.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Annonce