Skjern

Folketingsmedlem: Et fælles oplæg er afgørende

- Kommer der et fælles oplæg her fra lokalområdet baseret på frivillighed, så tror jeg, at der i Folketinget vil være opbakning til en nationalpark omkring Skjern Å, siger folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, der også deltog i borgermødet onsdag aften. Foto: Mads Dalegaard
Dennis Flydtkjær (DF) tror på politisk velvilje, hvis lokalområdet står bag et fælles oplæg til nationalpark.

Skjern: Den nuværende nationalparklov giver kun mulighed for fem nationalparker i Danmark.

En af dem skulle have været Nationalpark Skjern Å, men de planer blev stoppet i 2012, selvom man var så langt, at Dronningen var inviteret til åbningen.

Hvis et flertal i Folketinget skal stå bag en sjette nationalpark omkring Skjern Å og skaffe penge til sådan en park, skal der komme et fælles oplæg fra lokalområdet.

Det er alle parter enige om.

Hvis der bliver enighed om et fælles oplæg lokalt, baseret på frivillighed, så vil der også være velvilje blandt politikerne på Christiansborg.

Det vurderer det lokale folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, Herning, der selv deltog i borgermødet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter onsdag aften.

- Det er overordentlig positivt, at der bliver arbejdet ud fra en frivillig deltagelse i projektet. Hvis der kommer et fælles oplæg her fra området, så vil der blive set med velvillighed på projektet på Christiansborg. Sidste gang var der tale om en færdig skitse, hvor det var alt eller intet. Med et færdigt oplæg vil staten nok også finde nogle penge, men det er for tidligt at sige noget om, hvor mange penge, der vil følge med, siger Dennis Flydtkjær.

Han peger i øvrigt på, at erfaringerne fra de fem nuværende nationalparker har vist, at landmænd ikke behøver at frygte for øget regulering i en nationalpark.

0/0
Skjern

Ansat stjal fra sin arbejdsgiver

Skjern

Alufælge og Michelin-dæk blev taget

Skjern

To personer snuppet for narkokørsel og ulovlige knive

Kultur

Vores Smag: En simreret til en kold martsdag

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Ringkøbing

Bilister kører med narko

Skjern

50 fuglehuse i beton kan snart indvies i Skjerns grønne korridor

Skjern

Bankekspert: Aktieopkøb er glædeligt for Skjern Bank

Erhverv

Butiksejer vil have spærret industrivej i Skjern åbnet for gennemkørsel

Skjern

Vestjyder gad ikke retromusik: Arrangør ville sælge 1000 billetter – solgte 90