Annonce
Ringkøbing-Skjern

Folketingsmedlem Dennis Flydtkjær foreslår øget bundfradrag til sommerhusejere også i 2021

Sommerhusejere skal have også i 2021 have lov til at beholde lidt mere af lejeindtægten, foreslår Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Bundfradraget på 60.000 kroner for indtægter på sommerhusudlejning bør fortsætte næste år, hvor coronaen også vil påvirke branchen, mener Dansk Folkeparti.
Annonce

København: Turismeordfører Dennis Flydtkjær, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti (DF), foreslår, at sommerhusejere også næste år får en hjælpende hånd af staten.

Efter et forår med lukkede grænser og udeblevne tyske turister besluttede et bredt flertal at forhøje bundfradraget på 41.800 kroner til 60.000 for lejeindtægter på sommerhusudlejning.

Det betyder, at sommerhusejeren med en lejeindtægt på 100.000 kroner skal betale 8.160 kroner i skat i 2020, baseret på en skatteprocent på 34. Var bundfradraget 41.800, skulle der betales 11.873 kroner.

Fredag har Folketinget førstebehandlet lovforslaget om forhøjelse af bundfradraget i 2020, og her har Dennis Flydtkjær stillet som ændringsforslag, at de 60.000 også skal gælde i 2021.

- Forhøjelse af bundfradraget i 2020 har afbødet noget af sommerhusejernes tab i foråret, og samtidig har det haft den effekt, at flere sommerhusejere har tilmeldt deres hus til udlejning, hvilket er godt for de områder, hvor en lang række følgeerhverv er afhængig af turismen, siger Dennis Flydtkjær.

Annonce

Danskernes rejsemønster

Den danske udlejningsbranche ser netop nu ind i masser af aflysninger af bookede sommerhuse i november fra tyskere, der ikke må komme ind i landet. Det er uvist, hvornår grænsen atter åbner.


Forhøjelse af bundfradraget i 2020 har afbødet noget af sommerhusejernes tab i foråret, og samtidig har det haft den effekt, at flere sommerhusejere har tilmeldt deres hus til udlejning.

Dennis Flydtkjær, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti


Dennis Flydtkjær forudser, at coronaen også næste år vil påvirke danskernes rejsemønster.

- Mange danskere vil vælge at holde ferie i Danmark tæt et sundhedssystem, man er tryg ved. Det vil give et boom på efterspørgslen af danske sommerhuse, som forhåbentlig også får tyske gæster. Her vil det øgede bundfradrag betyde, at flere vil sætte deres sommerhus til udlejning, og så vil branchen kunne imødekomme den øgede efterspørgsel, siger Flydtkjær.

Annonce

Billigt forslag

En forhøjelse af bundfradraget til 60.000 kroner i 2021 vil koste statskassen 70 millioner.

- 70 millioner kroner er i coronasammenhæng ikke mange penge. Det er billigt i forhold til coronapakken på 8,5 milliarder, vi lavede i weekenden. Men forslaget vil have rigtig stor betydning i byer som Ringkøbing, hvor detailhandelen er afhængig af turismen, og på Vestkysten generelt, siger Flydtkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Bankdirektør: Minusrente er den nye normal - få dig en snak med din bankrådgiver om, hvad du kan gøre ved det

Annonce