x
Annonce
Læserbrev

Folketingsmedlem Annette Lind: Vi sikrer en tryg hverdag for alle børn

Læserbrev: Stort set alle børn i Danmark tilbringer hver dag mange timer i vuggestue og børnehave.

Derfor skal vi sikre gode dagtilbud over hele landet, hvor vores børn trives og udvikler sig med støtte fra dygtige og nærværende pædagogiske medarbejdere. Det arbejde styrker vi nu.

Sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet har regeringen aftalt at udmønte de 500 millioner kroner i 2020, der med finansloven blev afsat til bedre normeringer. Med andre ord, kan pædagoger og andre ansatte i landets vuggestuer og børnehaver se frem til flere kolleger allerede fra marts måned i år.

Pengene fordeles efter hvor mange børn mellem nul til fem år, der bor i hver kommune. For Holstebro Kommune betyder det, at områdets daginstitutioner modtager i alt 5,5 millioner kroner. På landsplan muliggør midlerne ansættelsen af mindst 1050 fuldtidsansætte pædagoger.

I Socialdemokratiet mener vi, at alle børn skal have de bedste muligheder for at udleve deres potentiale uanset, om de kommer fra et ufaglært eller akademikerhjem, og uanset om deres postnummer er 2900 eller 7500. Derfor arbejder vi målrettet med at løfte kvaliteten i vores dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser på tværs af landet.

I 2020 sender vi i alt 24,4 millioner kroner til Holstebro, Lemvig, Skive, Struer, Herning og Ringkjøbing-Skjern til ekstra pædagogisk personale, som skal sikre mindre travlhed og mere omsorg. Det er en del af et løft, som i 2025 skal udmønte sig i fuldt indfasede minimumsnormeringer. Her det planen, at der på landsplan skal afsættes 1,6 milliarder til området.

Et godt liv starter med et godt børneliv, og derfor styrker vi nu landets daginstitutioner. Det fortjener vores børn og vores pædagoger.

Annette Lind. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce