Annonce
Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

De lokale vælgere kunne høre holdninger om lokale emner fra Venstres Kenneth Mikkelsen, Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti, socialdemokratiske Annette Lind, Kristendemokraternes Kristian Andersen, radikale Thomas Sloth, konservative Pia Olivia Christensen, Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance, SF's Andreas Albertsen, Alternativets Nicklas Stampe Raabjerg og Kim Durup fra partiet Klaus Riskær Pedersen samt fra Nick Mogensen fra Nye Borgerlige og Johnny Zaar fra Enhedslisten. Foto: Mads Dalegaard
En frisk debat om lokale interesser trak de kommende vælgere til Torvet, hvor de publikum lyttere fulgte godt med.

RINGKØBING/SKJERN: Fem minutter før lørdagens vælgermøde på Torvet i Ringkøbing begyndte, var der næsten tomt med undtagelse af de 12 folketingskandidater og deres partisoldater. Gerda Pedersen fra Hee havde dog fundet vej, selvom hun fortalte, at hun næsten har mistet interesse for, hvad politikerne siger i valgkampen:

- Alle lover en masse, men de holder det ikke i virkeligheden. Jeg er her af nysgerrighed. Jeg skal se, hvordan de ser ud i virkeligheden og nogle af dem kan man næsten ikke genkende fra valgplakaterne, der er lidt glansbillede-agtige, fortalte Gerda Pedersen, der stod med en rød rose i hånden.

- Den har jeg fået af Annette Lind, fordi jeg kender hende. Men jeg stemmer altså ikke på hende, skyndte hun sig at tilføje med et smil.

Annonce
Gerda Pedersen fra Hee løb ind i en anden Hee-bo på Torvet, Ole K. Nielsen, og fik en snak om politikere, der lover mere, end de kan holde. Foto: Mads Dalegaard

Vælgermødet for de lokale kandidater var arrangeret af Ringkøbing Handelsforening og Dagbladet med chefredaktør Gudrun Pedersen, som ordstyrer der sørgede for at sætte fokus på de lokale emner i den landsdækkende valgkamp.

Og da kandidaterne stillede sig på række på scenen flankeret af deres valgplakater og hurtigt fik talt sig varme, begyndte folk at droppe butikkerne, fandt sig småfrysende en plads foran scenen og spidsede ører, når politikerne debatterede om 2:1-vejen til Herning, vindmøller, den lave ledighed i kommunen og andre emner, der er relevant for Ringkøbing-Skjern.

2:1-vejen bragte hurtigt en skarp debat i gang om hvem, der vil arbejde hårdest for bedre veje til gavn for kommunen. Det var til stor glæde for tilhørerne, der tøede op og brød ud i smil og klapsalver og begyndte at stille spørgsmål til kandidaterne, der ivrigt rakte fingre i vejret for at få lov til at svare.

Åbent sind

19-årige Emil Fisker fra Ringkøbing og et par kammerater fra handelsskolen var blandt de få unge vælgere, der lyttede med. Han er førstegangsvælger og kom ikke bare tilfældigt forbi Torvet.

- Jeg skal høre, hvad de har at sige. Jeg har en ide om, hvad jeg vil stemme, men det kunne være spændende at se, om jeg kan finde en at stemme personligt på, sagde Emil Fisker.

- Selvom jeg har en holdning med, så kommer jeg med et åbent sind, for jeg tror, at hvis man lægger sig fast på et parti, så kommer man til at lukke ørerne for, hvad de andre siger. Man skal høre dem alle, understregede den unge mand.

Meget få unge vælgere havde fundet vej til valgmødet på Torvet men Emil Fisker i midten og hans to medstuderende fra handelsskolen havde plottet det ind i lørdagens program. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce