Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

De lokale vælgere kunne høre holdninger om lokale emner fra Venstres Kenneth Mikkelsen, Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti, socialdemokratiske Annette Lind, Kristendemokraternes Kristian Andersen, radikale Thomas Sloth, konservative Pia Olivia Christensen, Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance, SF's Andreas Albertsen, Alternativets Nicklas Stampe Raabjerg og Kim Durup fra partiet Klaus Riskær Pedersen samt fra Nick Mogensen fra Nye Borgerlige og Johnny Zaar fra Enhedslisten. Foto: Mads Dalegaard
En frisk debat om lokale interesser trak de kommende vælgere til Torvet, hvor de publikum lyttere fulgte godt med.

RINGKØBING/SKJERN: Fem minutter før lørdagens vælgermøde på Torvet i Ringkøbing begyndte, var der næsten tomt med undtagelse af de 12 folketingskandidater og deres partisoldater. Gerda Pedersen fra Hee havde dog fundet vej, selvom hun fortalte, at hun næsten har mistet interesse for, hvad politikerne siger i valgkampen:

- Alle lover en masse, men de holder det ikke i virkeligheden. Jeg er her af nysgerrighed. Jeg skal se, hvordan de ser ud i virkeligheden og nogle af dem kan man næsten ikke genkende fra valgplakaterne, der er lidt glansbillede-agtige, fortalte Gerda Pedersen, der stod med en rød rose i hånden.

- Den har jeg fået af Annette Lind, fordi jeg kender hende. Men jeg stemmer altså ikke på hende, skyndte hun sig at tilføje med et smil.

Gerda Pedersen fra Hee løb ind i en anden Hee-bo på Torvet, Ole K. Nielsen, og fik en snak om politikere, der lover mere, end de kan holde. Foto: Mads Dalegaard

Vælgermødet for de lokale kandidater var arrangeret af Ringkøbing Handelsforening og Dagbladet med chefredaktør Gudrun Pedersen, som ordstyrer der sørgede for at sætte fokus på de lokale emner i den landsdækkende valgkamp.

Og da kandidaterne stillede sig på række på scenen flankeret af deres valgplakater og hurtigt fik talt sig varme, begyndte folk at droppe butikkerne, fandt sig småfrysende en plads foran scenen og spidsede ører, når politikerne debatterede om 2:1-vejen til Herning, vindmøller, den lave ledighed i kommunen og andre emner, der er relevant for Ringkøbing-Skjern.

2:1-vejen bragte hurtigt en skarp debat i gang om hvem, der vil arbejde hårdest for bedre veje til gavn for kommunen. Det var til stor glæde for tilhørerne, der tøede op og brød ud i smil og klapsalver og begyndte at stille spørgsmål til kandidaterne, der ivrigt rakte fingre i vejret for at få lov til at svare.

Åbent sind

19-årige Emil Fisker fra Ringkøbing og et par kammerater fra handelsskolen var blandt de få unge vælgere, der lyttede med. Han er førstegangsvælger og kom ikke bare tilfældigt forbi Torvet.

- Jeg skal høre, hvad de har at sige. Jeg har en ide om, hvad jeg vil stemme, men det kunne være spændende at se, om jeg kan finde en at stemme personligt på, sagde Emil Fisker.

- Selvom jeg har en holdning med, så kommer jeg med et åbent sind, for jeg tror, at hvis man lægger sig fast på et parti, så kommer man til at lukke ørerne for, hvad de andre siger. Man skal høre dem alle, understregede den unge mand.

Meget få unge vælgere havde fundet vej til valgmødet på Torvet men Emil Fisker i midten og hans to medstuderende fra handelsskolen havde plottet det ind i lørdagens program. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen