Annonce
Ringkøbing

Folketinget skruer fortsat ned for musikken: Spillested gennemfører så meget, der kan lade sig gøre

Annika Aakjær, der her er fotograferet under en drive-in-koncert i Odense, gæster 25. september Ringkøbing og spillestedet Generator, der må sande, at det næppe bliver muligt at få 350 gæster ind i salen. Arkivfoto: Simon Staun
Lederen af spillestedet Generator i Ringkøbing tror på, at de fleste af efterårets koncerter kan gennemføres - men givetvis med et begrænset publikum.
Annonce

Ringkøbing: Da Folketingets partier fredag aften afsluttede nye forhandlinger om en udvidet genåbning af Danmark, havde mange spillesteder et håb om, at vinden blæste i deres retning.

Men, nej. I genåbningens fase fire er der ikke umiddelbart en håndsrækning til spillestederne. Til gengæld vil erhvervsministeren og kulturministeren med inddragelse af sektorpartnerskaber og aftalepartierne se på, om der forsvarligt kan ske yderligere genåbning af blandt andet spillesteder, professionel idræt og breddeidræt og en række kulturarrangementer i tiden frem mod 31. oktober.


Vi havde håbet på, at der ville ske noget bedre. Men vi har taget højde for situationen, så vi kører videre.

Anton Bjerg, daglig leder af spillestedet Generator


Anton Bjerg, der er leder af spillestedet Generator i Ringkøbing, ærgrer sig en anelse over, at der ikke er tale om 'en yderligere forbedring':

- Vi havde håbet på, at der ville ske noget bedre. Men vi har taget højde for situationen, så vi kører videre. Vi har et mål om at gennemføre så meget, der overhovedet kan lade sig gøre, siger Anton Bjerg.

Annonce

Aakjær er et hit

Ud fra sundhedsmyndighedernes regler og anbefalinger har folkene bag Generator regnet sig frem til, at der maksimalt kan være 140 siddende gæster i salen. I normale tider kan der sælges 250 billetter til en koncert med siddende publikum, mens der til en stående koncert kan lukkes 350 gæster ind.

- Med langt de fleste af de koncerter, vi har, der sker der ikke nogle ændringer. Men vi skal have kigget på vores koncerter med Annika Aakjær, Carl Emil Petersen, Tørfisk og Simon Kvamms nye band, Hugorm, siger Anton Bjerg.

Først for står at finde en løsning på koncerten med Annika Aakjær, da der er udsolgt til hendes optræden på Generator 25. september, hvor det næppe er sandsynligt, at der kan lukkes 350 mennesker ind på spillestedet.

- Nogle af de stående koncerter skal vi måske have lavet om til siddende koncerter, tilføjer Anton Bjerg.

Annonce

Endnu mere håndsprit

Generators efterårssæson begynder 24. august med en koncert på spillestedets tag, og kort tid inde i september kommer Poul Krebs på besøg. Denne koncert skal som udgangspunkt afvikles under åben himmel, men billetsalget er holdt på så lavt et niveau, at arrangementet nemt kan flyttes indendøre, hvis vejret er for dårligt.

Anton Bjerg oplyser i øvrigt, at Generator henover sommeren har investeret 10.000 kroner i optimering af coronavenlige hygiejnetiltag, så der nu er endnu flere dispensere med håndsprit og bedre muligheder for aftørring af hænderne på spillestedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce