Debat

Folkemøde: Kommunen ødsler dine penge væk!

De 400.000 kroner om året, som kommunen har afsat til Folkemødet de næste fire år, skal blandt andet bruges til at hyre Folkekibet til events, som det er sket gennem flere år

Læserbrev: 23. januar kunne man i Dagbladet Ringkøbing-Skjern, læse at erhvervs- og vækstudvalget i Ringkøbing-Skjern kommune har besluttet at afsætte 1,2 millioner skattekroner, til at sikre deltagelse i Folkemødet på Bornholm de kommende tre år. Altså 400.000 kr. om året.

Det er en væsentlig stigning i forhold til de seneste to år, hvor prisen i 2016 var ca. 270.000 kr. og i 2017 ca. 355.000 kr.

Dette på trods af at Ringkøbing-Skjern Kommune sidste år var den kommune, foruden København og Bornholm, som brugte flest penge på Folkemødet.

Det er en forrykt indstilling at have til andre menneskers penge, at tillade sig at ødsle dem væk, på at sende en flok byrådspolitikere og en skonnert til en politisk sommerlejr på Bornholm, som nok bedst kan betegnes som en Roskildefestival for DJØF'ere.

Det skal samtidig tages i betragtning, at man de seneste to år har brugt flere penge end forventet, så hvad den endelige regning for Folkemødet 2018-20 ender på, tør jeg ikke forestille mig.

En ting er dog sikker. Pengene var givet bedre ud, hvis de blev brugt på infrastrukturen eller kernevelfærden i kommunen.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce