Annonce
Ringkøbing

Folk vil holde ferie i Danmark: Primo Tours dropper sommerfly mod sydens sol

- Vi var meget klar til at få folk af sted igen. Men vi besluttede, at vi hellere måtte spørge gæsterne, da det jo er dem, der bestemmer, siger direktør og ejer hos Primo Tours, Bjarke Hansen, der nu har udskudt flyvninger mod sydens sol frem til begyndelsen af september. Pressefoto: Primo Tours
For to uger siden luftede direktøren hos Primo Tours tanker om at sende charterturister sydpå i begyndelsen af juli. De planer er nu droppet, da ni ud af ti gæster foretrækker at blive i Danmark henover sommeren.
Annonce

Ringkøbing: Da regeringen for et par uger siden lempede rejserestriktionerne til det meste af Europa med virkning fra 27. juni, fandt direktøren hos Primo Tours det realistisk at have de første charterfly i luften i begyndelsen af juli - med kurs mod sydens sol.

Men der kommer ikke sommerlun luft under vingerne i denne omgang:

- Vi var meget klar til at få folk af sted igen. Men vi besluttede, at vi hellere måtte spørge gæsterne, da det jo er dem, der bestemmer. Vi spurgte om deres lyst og interesse for at rejse inden for halvanden måned. Kun ni procent havde sådan et ønske, og derfor vil det ikke give mening at sætte fly op med så kort varsel, siger Bjarke Hansen.

Primo Tours fik svar fra omkring 1000 af selskabets gæster:

- Vi kunne sagtens sende fly på vingerne, men vi vil ikke gøre det for at stjæle markedsandele fra andre. Det skulle være for at hjælpe vores egne gæster. Men de siger, at de ikke har det store behov lige nu - at de hellere vil vente til efteråret eller vinteren. Mange har været usikre på, om det var trygt at komme af sted, og mange har disponeret til anden side - ved måske i stedet at booke et sommerhus.

Annonce

120 millioner retur

I tiden op til, at regeringen ændrede rejsevejledningerne, havde Primo Tours-koncernen - der også omfatter Århus Charter og SunCharter - refunderet alle rejser frem til 31. august. På den konto blev der sendt omkring 120 millioner kroner retur til kunderne.


Der er startet nogle ruter op, hvor vi kan lave en pakkeløsning til vores gæster. Men jeg tror ikke, at behovet er særligt stort. Folk vælger en sommer i Danmark.

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours


I tirsdags meldte en af konkurrenterne, Bravo Tours i Herning, ud, at selskabet 11. juli indsætter et charterfly fra Aalborg til Kreta. Bjarke Hansen vil ikke udelukke, at Primo Tours kommer til at hjælpe gæster til populære destinationer som eksempelvis den græske ferieø og Mallorca i juli og august. Men i givet fald bliver det med rute- og ikke med charterfly:

- Der er startet nogle ruter op, hvor vi kan lave en pakkeløsning til vores gæster. Men jeg tror ikke, at behovet er særligt stort. Folk vælger en sommer i Danmark, siger Bjarke Hansen.

Han udtrykker et håb om, at Primo Tours fra begyndelsen af september kan fylde nogle charterfly, der har næsen pegende i retning mod rejsemål ved Middelhavet.

Annonce

2021 er et sommerhit

I mellemtiden koncentrerer koncernen med hovedsæde i Ringkøbing sig om Island og Færøerne, som Primo Tours valgte at satse på som alternative sommerdestinationer under coronakrisen.

De første chartergæster blev sendt nordpå i søndags, og yderligere 80 rejser mod nordatlantiske naturoplevelser i næste uge.

I alt er øerne i den nordlige del af Atlanterhavet på programmet i seks uger, og frem til august regner Bjarke Hansen med at sende mellem 800 og 900 turister i den retning - klart flest til Island:

- Det er ikke mange, og det kan på ingen måde opveje det tabte. Men sådan er markedet i år, siger direktøren og ejeren hos Primo Tours, der - i en normal juli - sender omkring 6000 gæster ud på eventyr.

Midt i ærgrelsen over at skulle stå model til en vingeskudt højsæson kan Bjarke Hansen glæde sig over, at der er godt gang i forsalget af rejser i sommeren 2021:

- Det går ekstremt godt. Vi har aldrig oplevet, at så mange gæster bestiller i så god tid. Sammenlignet med sidste år skulle vi dengang helt hen til slutningen af december for at have så stort et forsalg, som vi har nu.

Primo Tours

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev i slutningen af 2009 etableret af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen - de kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af Primo Tours-koncernen. 

Sidenhen er også selskabet VERDN kommet under den jyske parasol.

I 2018-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 18,2 millioner kroner.

Koncernens fire selskaber sendte i løbet af 2019 flere end 80.000 gæster af sted mod fjerne himmelstrøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Annonce