Annonce
Hvide Sande

Folk i Hvide Sande er vildt gode til at støtte brysterne

Folkemængden i auktionshallen lørdag ved middagstid sendte et klart budskab om, at man i Hvide Sande står sammen om at støtte Kræftens Bekæmpelse ved den årlige Lyserød Lørdag. Foto: Morten Stricker

Ved Lyserød Lørdag i Hvide Sande blev der indsamlet flere end 300.000 kroner. Formand for lokalforening af Kræftens Bekæmpelse er rørt til tårer.

Annonce

Hvide Sande: Det siges, at tak blot er et fattigt ord, men Vera Kristensen bruger det gerne. Hun er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Holmsland, og hun er rørt til tårer over, at det ved Lyserød Lørdag lykkedes at indsamle et beløb på den anden side af 300.000 kroner.

- Det er vildt. Jeg er så stolt over det her. Tænk, at en hel by kan stå sammen om det her. Fælles kan vi løfte, og alle brikker er lige vigtige, siger Vera Kristensen.

En af de store brikker er dog den flaske Stauning Whisky, der på en auktion lørdag eftermiddag i auktionshallen i Hvide Sande blev solgt for svimlende 102.000 kroner; et beløb, der går direkte videre til Kræftens Bekæmpelse:

- Det er flot, at den flaske blev budt helt der op. Det var helt rørende at følge med i auktionen. Det er da absolut Danmarks dyreste whisky, tilføjer Vera Kristensen.

Lørdag aften inviterede hun hele familien til spisning på Hvide Sande Røgeri, der bakkede op om indsamlingen ved at donere 100 kroner per solgt fiskeanretning.

Jeg er så stolt over det her. Tænk, at en hel by kan stå sammen om det her

Vera Kristensen, lokalformand, Kræftens Bekæmpelse

Lyserød Lørdag

Lyserød Lørdag blev afviklet for tiende gang i weekenden.Det er et landsdækkende arrangement, der i år bød på i alt 321 aktiviteter - heraf 62 i Region Midtjylland.

I Ringkøbing-Skjern Kommune var der arrangementer i byer som Ringkøbing, Skjern, Videbæk, Hemmet og Hvide Sande.

Lyserød Lørdag har som mål at indsamle penge til kampen mod brystkræft - sidste år gav danskerne næsten 16,5 millioner kroner til kampagnen.

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark med cirka 4700 nye tilfælde årligt.

Brystkræft rammer overvejende kvinder over 50 år.

Annonce

Får entré fra fyrtårn

En fast del af Hvide Sandes udgave af den traditionsrige Lyserød Lørdag er et motionsløb, hvor deltagerne møder op med gode sponsorer i ryggen. I år havde 56 personer snøret løbeskoene, og i fællesskab fik de hevet omkring 150.000 kroner i land til det gode formål.

- Og efterfølgende var der én, der lige ville give 15 procent af det beløb, der var løbet ind. Vi er så taknemmelige, siger Vera Kristensen.

Formanden for lokalforeningen af Kræftens Bekæmpelse uddeler også gerne roser til folkene i Klittens Borgerforening, der stegte fiskefrikadeller i stor stil. Og der blev taget godt for sig af retterne i auktionshallen, hvor mængden af gæster vidnede om, at de står sammen i den gode sags tjeneste i Hvide Sande.

Vera Kristensen pointerer igen og igen vigtigheden af at løfte i flok - og nævner som et eksempel Lyngvig Fyr, hvorfra lørdagens entréindtægt ubeskåret gik til den vestjyske indsamling.

Og ikke at forglemme er de omkring 60 butikker, der år efter år er med til at pynte byen lyserød i starten af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce