Annonce
Ringkøbing-Skjern

Foged har meldt sig til tjeneste - som nummer 7000 på listen

Lars Foged har meldt sig i jobbanken, men håber ikke at der bliver brug for ham. Arkivfoto: John Randeris


SKJERN: Pensionerede læger får i disse dage samme spørgsmål: Har du så meldt dig til tjeneste, hvis det hele bryder sammen?

Og Lars Foged kan svare ja. Den tidligere praktiserende læge i Skjern har meldt sig hos Region Midtjylland, og i alt har over 7000 meldt sig i regionernes corona-jobbanker.

- Jeg har meldt mig i håbet om, at jeg bliver den sidste, der bliver kaldt ud. Det er dejligt, at der er god kapacitet i branchen, siger Lars Foged, der helst vil lade de yngre kræfter komme til. Hans egen bror har Parkinson, og Lars Foged vil derfor lige så gerne yde familiær omsorg og være der i nød og betryg for ham.

Så lige nu går Lars Foged hjemme i Skjern og får ryddet op i sit skur. Men bliver det aktuelt, og man når ned til der hvor Lars Foged står - med egne ord som nummer 7000 på listen - så klapper han hælene sammen og finder sit gamle stetoskop frem. Lars Foged kom til Skjern som praktiserende læge i 1982, og har derfor fulgt en del epidemier gennem tiden.

- Det her er større end noget, jeg har set. Dengang med fugleinfluenzaen fik vi også udleveret beskyttelsesdragter, men de kom aldrig i brug, siger Lars Foged.

Lige nu er Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm den, som alle lytter til, og Lars Foged er faktisk blevet undervist af Søren Brostrøms mor, der var børnelæge. Epidemier har også sat sit præg på Lars Fogeds egen familiehistorie. Hans far blev selv ramt af Den Spanske Syge og fik efterfølgende Parkinson, hvilket var en kendt senfølge til den sygdom.

Beretninger fra frontlinjen

I kampen mod coronavirus spiller nogle faggrupper, ikke mindst i de ansatte i sundhedsvæsenet, en nøglerolle. Sammen med vores søsteraviser har vi bedt nogle af de mennesker, der er helt tæt på frontlinjen – læger, sygeplejersker, ambulancereddere, sundhedsplejersker og andre – om at fortælle om deres hverdag netop nu. Vi samler de personlige beretninger, og du kan læse dem alle på DBRS.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce