Annonce
Fodbold

Fodboldtræningen går i gang - men det bliver med en anderledes form for fodbold

Niels Peter Olesen er glad for, at det store skolefodboldstævne i Skjern GF først skal afvikles til september. Til den tid håber han, man må spille rigtig fodbold igen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det kan godt være, fodboldspillerne nu må komme til fodboldtræning igen, men DBUs retningslinjer for breddefodbolden gør, at træningen ikke kommer til at minde ret meget om normal fodbold med kamp, tacklinger og jubel over scoringer.
Annonce

Skjern: Juhuuu - vi må spille fodbold igen.

Sådan er der mange børn og unge, der har sagt, efter der i torsdags blev givet tilladelse til breddefodbold igen.

- Men der bliver altså ikke tale om normal fodboldtræning. Slet ikke, understreger Niels Peter Olesen, der er formand for Skjern GF Fodbold.

Skjern GF er kommunens største fodboldklub, og de følger stramt de retningslinjer, Dansk Boldspil-Union har sendt ud til samtlige klubber. Og reglerne er ret så omfattende:

Det anbefales, at man slet ikke møder til træning, hvis man selv har symptomer på Covid19-sygdommen eller bor sammen med eller har været i kontakt med en person, som er testet positiv.

Ingen træning for personer i risikogrupper uden myndighedsgodkendelse.

Alle møder omklædt til tiden (ikke før) og går direkte til deres træningsgruppe.

Kun træneren har adgang til boldrum og skal alene tage bolde og kegler ud.

Der vælges et sæt bolde og kegler, som kun må bruges af den enkelte gruppe.

Det er ikke tilladt at bruge overtræksveste.

Der må max trænes i grupper af maksimum 10 personer inklusive voksne, og der må ikke skiftes ud i grupperne under træningen.

Drikkedunke skal medbringes fyldte hjemmefra og må ikke deles med andre.

Alle spillere og trænere vasker hænder/spritter hænder af, inden de går til træning. Det anbefales, at der i klubben er mulighed for at spritte hænder af.

Der skal altid være én træner eller voksen til stede pr. gruppe. Der skal så vidt mulig holdes to meters afstand til hinanden under hele træningen og ved samlinger.

Der opfordres til aktiviteter, som kan gennemføres helt uden fysisk kontakt.

Under træning er det kun den ansvarlige, der må flytte kegler og mål.

Der må ikke heades til bolden og heller ikke tæmmes med bryst.

Der må IKKE bruges hænder i træningen med undtagelse af målmanden, der skal bruge EGNE handsker, som skal være vasket af før træning.

Der må ikke skiftes ud i grupper under træning.

De enkelte grupper skal holdes separate og må ikke blande sig med hinanden under træning.

Alle forlader træningen lige efter den er slut. Anlægget skal forlades alene, ikke i grupper. Trænerne skal være særlig opmærksom ved skiftet mellem træningshold.

Træneren vasker alle rekvisitter af med vand og sæbe.

Hvis en spiller eller en leder får symptomer på sygdom, og får konstateret COVID-19, skal klubben, trænere og medspillere orienteres om dette.

- Alt det har vi informeret vore trænere og ledere om. Det er trænerne med på, og for at være sikker på at alle holder reglerne, har vi fire guider på stadion mandag, så vi kan sørge for, at alle holder reglerne. Vi prøver, og vi er meget spændte på, hvor mange der dukker op for at være med under de forhold, der er, for det er jo ikke rigtig fodbold, der er tale om. Der bliver liv på stadion, og det er herligt. Men vi må også indstille os på, det bliver anderledes, fortæller Niels Peter Olesen.

Ikke alle hold starter.

- De mindste kan vi ikke rigtigt forlange, at de skal kunne huske alle de her regler, så der bliver to-tre hold, der ikke kommer i gang med det samme, siger Niels Peter Olesen.

Han er glad for, at klubbens store arrangement med skolefodboldstævne først er planlagt til september.

- Der er jo noget økonomi i det her. Heldigvis er det sådan hos os, at de fleste allerede har betalt kontingent helt frem til sommer. Vi går selvfølgelig glip af noget kontingent fra dem, der først ville begynde at gå til fodbold her i foråret. Når de nu ikke kan komme til at spille kampe i forårssæsonen, som er aflyst for breddefodbolden, så er det ikke sikkert, de starter nu. Vi har søgt midler i de puljer, vi kan søge i, men det er ikke de store penge nu og her for os, fortæller Niels Peter Olesen.

Han er bekymret for fremtiden.

- Tag nu vores store seniorafdeling, der starter tirsdag. Jeg er spændt på at se, hvor mange der dukker op, når de ikke må spille rigtig fodbold. Hvis det her fortsætter i lang tid, så kan sådan en seniorafdeling smuldre væk, for det er jo kampene, der er de sjoveste, siger Niels Peter Olesen.

Dansk Boldspil-Union har lavet en plakat, der i korte træk fortæller om nogle af de vigtigste retningslinjer, når man nu må begynde at træne fodbold igen. Plakat: Dansk Boldspil-Union
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce