Annonce
Fodbold

Fodboldtræning ja - men kampene må breddefodbolden regne med at undvære resten af foråret

Kenneth Dam i aktion for Spjald IF. Ikke meget tyder på, der vil blive spillet fodboldkampe i de lokale rækker i denne forårssæson. Arkivfoto: Søren Palmelund
Det kan godt være, der snart bliver lukket op for fodboldtræning med en masse restriktioner, men for DBU Jylland Region 2s formand Johnny Krogh Hansen vil det være urealistisk at tro på, at man kommer til at afvikle nogen former for turneringskampe i forårssæsonen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Alle er spændte på, hvad næste fase af den langsomme genåbning af Danmark indebærer.

- Alle os med passion for fodbold går og tripper. Det er helt sikkert, siger formanden for DBU Jyllands Region 2 Johnny Krogh Hansen.

Der ligger allerede en protokol klar, hvis der bliver åbnet op for fodboldtræning. Noget med at være de maksimale ti i en gruppe inklusiv træner, spillerne må ikke veksle mellem forskellige grupper, man må ikke heade til bolden eller tæmme den med brystet, kun målmanden må tage bolden i hænderne, og det skal ske iført egne målmandshandsker, man skal spritte af før og efter træning, man skal komme enkeltvis til træning og køre hjem straks derefter, man skal møde omklædt og så videre og så videre.

- Hvis der bliver åbnet op for træning på den måde, så vil det være ganske realistisk at gå i gang de fleste steder. Hvis kommunerne altså åbner op for brugen af deres anlæg. Med hensyn til at komme til at spille kampe, så er usikkerheden langt større, fortæller Johnny Krogh Hansen.

Ringkøbing-Skjern Kommune åbner op.

- Fodboldbanerne er klar. De er blevet passet og plejet. Når vi får grønt lys til fodboldtræning, så er vi også klar, fortæller afdelingsleder i Kultur Natur og Fritid Per Høgh Sørensen.

Undervejs i forløbet siden nedlukningen af Danmark far fodboldorganisationen løbende arbejdet på flere scenarier omkring afvikling af kampe.

- Jo længere tid der går, jo mere urealistisk bliver det at afvikle bare en del af forårsturneringen for breddefodbolden. Tidsfaktoren er altafgørende. Vi kan ikke som i superligaen og i 1. division bare spille videre langt hen i juli, hvis vi ville. Folk har jo sommerferie til den tid. Og for os er det afgørende, at vi kan afvikle en fair turnering, hvis der skal afvikles en turnering. Det vil efter min umiddelbare mening kræve, at man kan nå at spille halvdelen af de kampe, der var planlagt. Det er jeg meget usikker på, om vi kan nå. Lad os nu sige, vi må begynde at træne i næste uge. Efter et stykke tid må vi så begynde at træne rigtigt igen. Efter det vil der gå yderligere et stykke tid, inden holdene er klar til kamp. Det vil tidligst være omkring dem 1. juni, og så når vi ikke at spille syv runder, som serieholdene skal spille for at spille en halv turnering, forklarer Johnny Krogh Hansen.

Man er allerede langt i planerne for at få afviklet den sidste del af professionel dansk fodbold i superligaen og 1. division.

- Der er lavet en 55 sider lang og meget grundig protokol for afvikling af de kampe. Alle de ting kan vi ganske enkelt slet ikke implementere i lokalfodbolden. Det er en af de ting, der er med til, at jeg mener, det er urealistisk at få afviklet breddefodboldkampe i resten af forårssæsonen, siger Johnny Krogh Hansen.

Han glæder sig til at få noget mere konkret at vide.

- Når det sker, så kommer der en fælles udmelding fra DBU om fodbold i alle kommuner, siger Johnny Krogh Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce