Annonce
Skjern

Fodboldnørdernes paradis: Den var fire år undervejs - nu står Dejbjerglund-elever klar til at løbe på splinterny bane

Dejbjerglund Efterskole fik indviet den nye kunststofbane efter alle kunstens regler med en træningskamp mod RIF's Danmarsseriehold. Foto Dejbjerglund Efterskole.
Bane blev indviet med kamp mellem RIF's Danmarksseriehold og Dejbjerglund Efterskoles All Stars-hold. Den nye kunststofbane giver helt unikke træningsmulighed for de elever på efterskolen, der har valgt fodbold.
Annonce

DEJBJERG: Regnen silede, og i sidste ende vandt gæsterne kampen. Men det tog nu ikke glæden fra hverken de lokale helte eller tilskuerne, da RIF's Danmarksseriehold mødte DE All Stars på Dejbjerglund Efterskoles splinternye kunststofbane. All Stars-holdet var rekrutteret blandt både tidligere og nuværende elever på Dejbjerglund.

- Kunstbanen og åbningskampen har hermed skudt vintertræningsperioden i gang. Vi ser frem til træningskampe og eventuelle fællestræninger med ungdomshold i Ringkøbing-Skjern Kommune, når mulighederne byder sig, tilføjer forstanderen.

Annonce

Fire år undervejs

Den nye kunststofbane har været fire år undervejs, fortæller Kjeld Lykke Christiansen.

- For fire år siden begyndte vi mere seriøst med tankerne omkring et kunstbaneanlæg til fodbold på Dejbjerglund Efterskole. Vi budgetterede i første omgang med fem millioner kroner til projektet med forventet opstart i foråret 2021. Det blev så allerede her den 1.august 2020, vi igangsatte projektet.

- Stadionprojektet er blevet udvidet undervejs i ”tankefasen” fra 2016 til 2020. Vi arbejder altid ud fra, hvad minimumønskerne er, hvad er behov og vilde ideer, når vi skal igangsætte nye projekter, siger forstanderen.


Stadionprojektet er blevet udvidet undervejs i ”tankefasen” fra 2016 til 2020. Vi arbejder altid ud fra, hvad minimumønskerne er, hvad er behov og vilde ideer, når vi skal igangsætte nye projekter.

Kjeld Lykke Christiansen, forstander Dejbjerglund Efterskole.


Man bør ikke starte et projektforløb med at sige, hvad har vi råd til. Du skal vende idefasen om og sige, hvad er behovet for vores elever og skolens fremtid, hvad vil være spændende, og hvad er nytænkende? I idefasen er alle vilde tanker og ønsker tilladt.

Annonce

For fodboldnørder

Slutresultatet er vist noget, der kan få mundvandet til at løbe på enhver fodboldnørd!

- Vi er kommet ud med et samlet projekt til 6,2 millioner. Vi har et fodboldstadion med internationale mål, en goalstation til tekniktræning – en form for fodboldborg med 3.6 meer sider og 44 gange 22 meters grundflade. Samlet er der indbygget 8 målområder i vores goalstadion og digitale bander til et app-styret træningsprogram, fortæller Kjeld Lykke Christiansen.

Den nye kunststofbane vil gøre det muligt for Dejbjerglund Efterskole at optimere fodboldtræningen. Foto Dejbjerglund Efterskole.

- Vi skal have eleverne til at gå ud en aften eller i en fritime med mobilen og træningsapp’en og øve teknik i for eksempel 20 minutter, lige som vores elever kan gøre i springgymnastik – lige gå forbi springcenteret, træne i 20 min - alt ligger jo altid klar - og så hænge ud med kammeraterne bagefter.

Goalstationen ligger ligger tæt ved skolen, så eleverne skal kun gå 25 meter fra værelset, snørre fodboldstøvlerne fikse en bold og så er træningen i gang – effektivt.

- Eleverne gider ekstratræning, når der ikke er så meget spildtid og ingen særlig organisering. Der går to minutter fra tanke til træning! Du kan træne alene, to og to eller i mindre grupper. Lige noget for fodboldnørden, siger forstanderen.

Annonce

78 fodboldspillere

Og der er behov for banen.

- Vi har i år 78 fodboldspillere på elevholdet. Det er et væsentligt antal ud af 140 elever. Vi har igennem de seneste år haft fremgang i antallet af fodboldspillere både på pige og drengesiden, og derfor er denne satsning helt naturligt for os, siger Kjeld Lykke Christiansen.

- Den typiske Dejbjerglund-elev er interesseret i flere idrætsgrene, derfor var det også vigtigt for os, at vores idrætsanlæg skulle kunne rumme aktivitet for flere boldspil – altså fodbold, håndbold og volleyball. Skal der danses og springes må eleverne så krydse morgenløbsstien og ind i vores gymnastikafdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce