Annonce
Sport

Fodboldklubberne må væbne sig med tålmodighed: Nye corona-retningslinjer er stadig på tegnebrættet

Fodboldspillerne i Ølstrup G&U og Skjern GF må vente. Deres turnering starter tidligt lige efter påske. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Kulturministeriet skal komme med en plan for, hvordan den udendørs fodbold må afvikles, inden DBU Jylland kan lægge den endelige protokol frem.

Ringkøbing: "Efter dagens pressemøde er fodboldklubberne dog fortsat nødt til at væbne sig med lidt tålmodighed. Vi skal først have retningslinjerne fra Kulturministeriet, som beskriver, hvordan den udendørs foreningsidræt må lave aktiviteter i den kommende tid, og herefter kan protokollen for Fodboldens Corona-regler opdateres. Først med den i hånden kan fodboldklubberne vide, hvordan de kan planlægge deres aktiviteter".

Sådan står der at læse på DBU Jyllands hjemmeside, og det var også den besked, de lokale fodboldklubber fik på et virtuelt møde med DBU Jyllands Region 2 onsdag aften.

- Vi håber, vi får mere konkrete ting at vide fra Kulturministeriet fredag, men af erfaring ved vi også, at det kan trække ud, fortæller koordinator ved Region 2 René Pedersen.

Han peger på et par vigtige punkter.

- Må klubberne interagere med hinanden? Det ved vi ikke. Hvis de ikke må, kan vi jo slet ikke afvikle kampe. Må de bruge omklædningsrum? Der er flere ting, vi skal have afklaret, fortæller René Pedersen.

Annonce

11-mands fodbold udsat til efter påske

Med de nuværende restriktioner står det dog fast, at 11-mands fodbold er udsat til den 5. april - som minimum.

- Vi ved jo ikke, hvordan restriktionerne ser ud til den tid. Derfor arbejdes der med forskellige scenarier omkring afvikling af forårsturneringen. Måske skal holdene kun mødes en enkelt gang. Alt afhænger af restriktioner, og af hvor længe de løber. Som det er nu, er 25 et skidt antal for forsamling udendørs. Det udelukker 11-mands fodbold. For de hold tilbyder vi formentlig en træningsturnering med ni mod ni. For de små hold med fem og otte spillere kan vi måske godt lave træningsturneringer, men det bliver jo kun aktuelt, hvis klubber kan mødes indbyrdes, fortæller René Pedersen.


Vi håber, vi får mere konkrete ting at vide fra Kulturministeriet fredag, men af erfaring ved vi også, at det kan trække ud.

René Pedersen, koordinator ved Region 2


Foreløbig må fodboldspillerne nøjes med at glæde sig over, at de i det mindste kan begynde at træne. Det har de glædet sig til.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce