Annonce
Ringkøbing

Fodbold støtter håndbold

<p>Lars Bræmer fra Ringkøbing Fodbold til højre er i gang med smugtræningen, så han kan cykle nogle penge ind til Skjern Håndbold, der har sendt salgschef Søren Ostersen som indpisker. Privatfoto: Henrik Olesen</p>

Ringkøbing Fodbold og Skjern Håndbold arbejder gerne sammen. Et nyt eksempel er Ringkøbing Fodbolds deltagelse i Skjern Håndbolds store spinningarrangement lørdag den 7. februar.

Ringkøbing Fodbold og Skjern Håndbold arbejder sammen om Rock i Ringkøbing, Skjern Håndbold støttede op om Ringkøbing Fodbolds arrangement med Jan Gintberg, og nu får det fine samarbejde en ny dimension.

Annonce

Denne gang er det Ringkøbing Fodbold, der bakker op om et af Skjern Håndbolds store arrangementer.

»Vi fik en henvendelse, om vi kunne have lyst til at deltage i Skjerns spinningarrangement lørdag den 7. februar, og det sagde vi selvfølgelig ja til,« fortæller Ringkøbing Fodbolds sponsor- og eventchef Lars Bræmer.

Så Lars Bræmer har været ude i sit netvæk og finde sponsorer, som godt kunne se en idé i at støtte på tværs af klubberne.

»Og det er jeg meget taknemmelig for. Det betyder, vi kan cykle et meget pænt beløb ind til Skjern den dag. Jeg synes, det er flot, at en stribe af vore gode sponsorer på den måde kan være med til at nedbryde de grænser, der er mellem byerne og klubberne i kommunen,« siger Bræmer.

Han bakkes op af Skjern Håndbolds salgschef Søren Ostersen.

»Det her er bare et nyt eksempel på vores samarbejde. Det er dejligt, at vi kan udvide på den front. Det her nedbryder nogle grænser og sender et signal om, at vi ikke ser hinanden som konkurrenter men som samarbejdspartnere til gavn for eliteidrætten i hele kommunen,« siger Søren Ostersen.

Lars Bræmer lægger ikke skjul på, at Ringkøbing Fodbold selvfølgelig ikke gør det her for deres blå øjnes skyld.

»Vi gør det for at støtte Skjern Håndbold. Men vi gør det også for at synliggøre os selv i Skjern-området. Vi ser os selv som hele kommunens fodboldflagskib, og det håber jeg, vi kan vise for mange flere ved at deltage i spinningarrangementet. Det her skulle gerne være en åbning for os, så vi kan få endnu mere opbakning til Ringkøbing Fodbold, samtidig med vi støtter op om Skjern Håndbold,« siger Lars Bræmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Ringkøbing For abonnenter

Gnistens pædagoger er ildglødende rasende på Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce