Ringkøbing IF

Fodbold på kunstgræsbane i regn og stærk blæst

Mikkel Kjeldstrup spillede en god kamp i Skive, men lysken driller. Midtbanespilleren melder sig dog klar til søndagens kamp mod Brabrand. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Green Arena står under vand, så Ringkøbing IFs første kamp på hjemmebane i år skal spilles på kunstgræsbanen, hvor det ikke bliver sjovt at være tilskuer, hvis vejrudsigten holder stik med mere regn og 16 sekundmeter blæst.

Ringkøbing: Endelig. Søndag. Fodbold på Green Arena. Ringkøbing IF spiller årets første hjemmekamp i 2. division. Stemning. God fodbold og gerne tre point i kampen mod Brabrand.

Glem det.

Jo RIF spiller hjemme mod Brabrand søndag klokken 14. Men resten - nej.

For vejrudsigten siger kraftig regn og meget hård blæst - 16 sekundmeter.

Regnen kommer oven på al den regn, der allerede er faldet i løbet af ugen. Det har fået Green Arena til at stå under vand.

Allerede onsdag var det galt. Selv inde på banens midte, hvor banen normalt er mest tør, kunne man uden problemer træde vand op. Og det var altså i onsdags.

- Så vi tog en hurtig beslutning. Kampen flyttes om på kunstgræsbanen. Hvis vi skulle spille på Green Arena, ville kampbanen være ødelagt for resten af forårssæsonen. Det dur ikke, siger Ringkøbing IF Elites formand Finn Juhl.

Vejrudsigten for næste uge ser bedre ud. I hvert fald fra tirsdag.

- Nu undgår vi at smadre banen fuldstændigt. I stedet kan den forhåbentlig tørre, så den står knivskarp til kampen hjemme mod Tarup/Paarup næste søndag. Efter den kamp vil banen få et par ugers pause. Det giver mere mening, fortæller Finn Juhl.

Kunstgræsbanen opfylder alle krav til kampe i 2. division, men Aage Esbjerg Arena er ikke velegnet til publikum. Og slet ikke på en blæsende og regnfuld dag, for der er hverken læ for vind eller vand.

- Der er gratis entré til kampen. Det bliver formentlig sådan, at man skal stå uden for hegnet. Det har noget med sikkerheden for spillerne at gøre. Jeg tror ikke, vi kan gøre noget, så forholdene bliver bare lidt bedre, siger Finn Juhl.

For spillerne betyder det intet, om det er på græs eller kunstgræs. De er vant til begge dele. Det samme er Brabrands trup.

- Et eller andet sted kunne man godt forvente lidt bedre fodbold på en jævn bane. Men hvis vinden bliver så barsk, som der er meldt, så kan det godt blive en af de kampe, hvor bolden blæser mere ud af banen, end den er på banen. Det prøvede vi i en træningskamp tidligere på året, fortæller RIFs træner Nicolai Wael.

Han er lidt ærgerlig over, at kampen skal spilles i de rammer.

- Men det er den eneste rigtige beslutning, siger Nicolai Wael med det samme.

Han var på mange måder godt tilfreds med premieren i Skive. RIF var godt organiseret på banen, spillerne viste sig at være i god form, og der var flere gode takter.

- Kampen mod Brabrand kan blive svær. De er fysisk stærke, og de spiller meget direkte. Mod dem er det virkelig vigtigt at holde nullet. I den anden ende er jeg sikker på, vi nok skal skabe vore chancer. Det er helt åbent, siger Nicolai Wael.

Til træning onsdag var Dennis Juelsgaard og Mikkel Kjeldstrup begge lidt mærkede af ømheder omkring lysken. De mente dog begge, at de ville blive klar til søndag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Ringkøbing IF For abonnenter

RIF jagtede to angribere – nu ser det svært ud: Realistisk set tror jeg ikke på det, siger sportschef

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce