Ringkøbing IF

Fodbold på kunstgræsbane i regn og stærk blæst

Mikkel Kjeldstrup spillede en god kamp i Skive, men lysken driller. Midtbanespilleren melder sig dog klar til søndagens kamp mod Brabrand. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Green Arena står under vand, så Ringkøbing IFs første kamp på hjemmebane i år skal spilles på kunstgræsbanen, hvor det ikke bliver sjovt at være tilskuer, hvis vejrudsigten holder stik med mere regn og 16 sekundmeter blæst.

Ringkøbing: Endelig. Søndag. Fodbold på Green Arena. Ringkøbing IF spiller årets første hjemmekamp i 2. division. Stemning. God fodbold og gerne tre point i kampen mod Brabrand.

Glem det.

Jo RIF spiller hjemme mod Brabrand søndag klokken 14. Men resten - nej.

For vejrudsigten siger kraftig regn og meget hård blæst - 16 sekundmeter.

Regnen kommer oven på al den regn, der allerede er faldet i løbet af ugen. Det har fået Green Arena til at stå under vand.

Allerede onsdag var det galt. Selv inde på banens midte, hvor banen normalt er mest tør, kunne man uden problemer træde vand op. Og det var altså i onsdags.

- Så vi tog en hurtig beslutning. Kampen flyttes om på kunstgræsbanen. Hvis vi skulle spille på Green Arena, ville kampbanen være ødelagt for resten af forårssæsonen. Det dur ikke, siger Ringkøbing IF Elites formand Finn Juhl.

Vejrudsigten for næste uge ser bedre ud. I hvert fald fra tirsdag.

- Nu undgår vi at smadre banen fuldstændigt. I stedet kan den forhåbentlig tørre, så den står knivskarp til kampen hjemme mod Tarup/Paarup næste søndag. Efter den kamp vil banen få et par ugers pause. Det giver mere mening, fortæller Finn Juhl.

Kunstgræsbanen opfylder alle krav til kampe i 2. division, men Aage Esbjerg Arena er ikke velegnet til publikum. Og slet ikke på en blæsende og regnfuld dag, for der er hverken læ for vind eller vand.

- Der er gratis entré til kampen. Det bliver formentlig sådan, at man skal stå uden for hegnet. Det har noget med sikkerheden for spillerne at gøre. Jeg tror ikke, vi kan gøre noget, så forholdene bliver bare lidt bedre, siger Finn Juhl.

For spillerne betyder det intet, om det er på græs eller kunstgræs. De er vant til begge dele. Det samme er Brabrands trup.

- Et eller andet sted kunne man godt forvente lidt bedre fodbold på en jævn bane. Men hvis vinden bliver så barsk, som der er meldt, så kan det godt blive en af de kampe, hvor bolden blæser mere ud af banen, end den er på banen. Det prøvede vi i en træningskamp tidligere på året, fortæller RIFs træner Nicolai Wael.

Han er lidt ærgerlig over, at kampen skal spilles i de rammer.

- Men det er den eneste rigtige beslutning, siger Nicolai Wael med det samme.

Han var på mange måder godt tilfreds med premieren i Skive. RIF var godt organiseret på banen, spillerne viste sig at være i god form, og der var flere gode takter.

- Kampen mod Brabrand kan blive svær. De er fysisk stærke, og de spiller meget direkte. Mod dem er det virkelig vigtigt at holde nullet. I den anden ende er jeg sikker på, vi nok skal skabe vore chancer. Det er helt åbent, siger Nicolai Wael.

Til træning onsdag var Dennis Juelsgaard og Mikkel Kjeldstrup begge lidt mærkede af ømheder omkring lysken. De mente dog begge, at de ville blive klar til søndag.

0/0
Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF

Skjern Håndbold

Perfekt start på slutspillet for Skjern Håndbold

Fodbold

Ringkøbing fik et point i underholdende kamp

Skjern Håndbold

Skjern kunne ikke ønske en bedre start

Skjern Håndbold

Sandhedens øjeblik for Skjern Håndbold

Skjern Håndbold

Skjern har fået 52 straffekast flere end Holstebro