Annonce
Videbæk

Folketingsmedlem Mads Fuglede var hædersgæst ved Venstres nytårskur i Videbæk

Folketingsmedlem for Venstre, Mads Fuglede, fortalte på Venstres nytårskur hos virksomheden Agilia i Trøstrup ved Videbæk, om udviklingen i amerikanske politik, og hvad det betyder for Danmark. Privatfoto
Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune havde i forbindelse med nytårskuren besøg af folketingsmedlem Mads Fuglede. Emnerne spredte sig fra den amerikanske præsident til alternative proteinkilder i dyrefoder.
Annonce

Videbæk: 85 venstremedlemmer var forleden til nytårskur, der i år blev huset af den britiskejede virksomhed Agilia i Trøstrup ved Videbæk. Her kom hovedtaler historiker og journalist, folketingsmedlem Mads Fuglede, langt omkring med hovedvægten lagt på amerikanske forhold.

- Trump er på ingen måde arbejderklasse, men i sin sjæl taler, spiser og klæder sig han som den amerikanske arbejderklasse. Han er derfor den eneste politiker, de stoler på. Ikke mindst i det amerikanske industribælte, hvor de føler, at de har mistet alt, forklarede Mads Fuglede, og hedder det i en pressemeddelelse.

Som folketingsmedlem er Mads Fuglede ikke i tvivl om, at Trumps udenrigspolitik i høj grad får konsekvenser i Danmark. Ikke mindst hvis de europæiske lande ikke forstår Trumps ønske om et større bidrag til NATO-samarbejdet.

Jeg tilhører den skole, der mener, at vi ikke kan klare os uden amerikanerne, sagde Mads Fuglede.

Annonce

Midtvejsstatus fra Østergaard

I forbindelse med nytårskuren gav borgmester Hans Østergaard en midtvejsstatus på arbejdet i byrådet. Med udgangspunkt i bl.a. det seneste års resultater og budgetforlig så han fortrøstningsfuldt frem mod både det kommende år og kommunalvalget i 2021.

- Vi står godt i forhold til at skaffe den fornødne arbejdskraft til kommunen, fordi vi er dygtige til at fastholde de østeuropæiske tilflyttere. De vil gerne bo i mindre bysamfund, men der skal være en skole i nærheden. Det er derfor et forhold, som vi skal huske, når vi i de kommende måneder giver skolestrukturen et eftersyn, sagde Hans Østergaard.

Værten virksomheden Agilia sælger proteinfoder og mælkeprodukter til smågrise, kalve og fjerkræ, er på få år vokset fra 20 til 50 medarbejdere og har for nylig indviet en udvidelse med højlager til 25 millioner kroner. Brexit og brug af nye proteinkilder som græs, hestebønner og insekter er nogle af de fremtidsudsigter, som Agilias Videbæk-afdeling forventer at høste fordele af.

Nye investeringer på 60-70 millioner kroner i de kommende år til bedre produktionsfaciliteter og yderligere et højlager er derfor under planlægning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce