Annonce
Videbæk

Folketingsmedlem Mads Fuglede var hædersgæst ved Venstres nytårskur i Videbæk

Folketingsmedlem for Venstre, Mads Fuglede, fortalte på Venstres nytårskur hos virksomheden Agilia i Trøstrup ved Videbæk, om udviklingen i amerikanske politik, og hvad det betyder for Danmark. Privatfoto
Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune havde i forbindelse med nytårskuren besøg af folketingsmedlem Mads Fuglede. Emnerne spredte sig fra den amerikanske præsident til alternative proteinkilder i dyrefoder.

Videbæk: 85 venstremedlemmer var forleden til nytårskur, der i år blev huset af den britiskejede virksomhed Agilia i Trøstrup ved Videbæk. Her kom hovedtaler historiker og journalist, folketingsmedlem Mads Fuglede, langt omkring med hovedvægten lagt på amerikanske forhold.

- Trump er på ingen måde arbejderklasse, men i sin sjæl taler, spiser og klæder sig han som den amerikanske arbejderklasse. Han er derfor den eneste politiker, de stoler på. Ikke mindst i det amerikanske industribælte, hvor de føler, at de har mistet alt, forklarede Mads Fuglede, og hedder det i en pressemeddelelse.

Som folketingsmedlem er Mads Fuglede ikke i tvivl om, at Trumps udenrigspolitik i høj grad får konsekvenser i Danmark. Ikke mindst hvis de europæiske lande ikke forstår Trumps ønske om et større bidrag til NATO-samarbejdet.

Jeg tilhører den skole, der mener, at vi ikke kan klare os uden amerikanerne, sagde Mads Fuglede.

Annonce

Midtvejsstatus fra Østergaard

I forbindelse med nytårskuren gav borgmester Hans Østergaard en midtvejsstatus på arbejdet i byrådet. Med udgangspunkt i bl.a. det seneste års resultater og budgetforlig så han fortrøstningsfuldt frem mod både det kommende år og kommunalvalget i 2021.

- Vi står godt i forhold til at skaffe den fornødne arbejdskraft til kommunen, fordi vi er dygtige til at fastholde de østeuropæiske tilflyttere. De vil gerne bo i mindre bysamfund, men der skal være en skole i nærheden. Det er derfor et forhold, som vi skal huske, når vi i de kommende måneder giver skolestrukturen et eftersyn, sagde Hans Østergaard.

Værten virksomheden Agilia sælger proteinfoder og mælkeprodukter til smågrise, kalve og fjerkræ, er på få år vokset fra 20 til 50 medarbejdere og har for nylig indviet en udvidelse med højlager til 25 millioner kroner. Brexit og brug af nye proteinkilder som græs, hestebønner og insekter er nogle af de fremtidsudsigter, som Agilias Videbæk-afdeling forventer at høste fordele af.

Nye investeringer på 60-70 millioner kroner i de kommende år til bedre produktionsfaciliteter og yderligere et højlager er derfor under planlægning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Panda-diplomatiet og det sort-hvide verdensbillede

Panda-diplomati. Et ord, som har flere hundrede år bag sig, men som først blev alment kendt her i landet, da to kinesiske eksemplarer af Ailuropoda melanoleuca sidste år flyttede ind i Københavns Zoo. De sort-hvide bjørne er hverken købt eller skænket til os som gave; Danmark har bare lånt dem af Kina. Ud over en årlig leje på én million dollar er udlånet også et på andre måder værdifuldt redskab: 40 handelsaftaler blev underskrevet samtidig med aftalen om flytningen af Mao Sun og Xing Er, som de to bamser hedder. De sjældne bjørne kan desuden bruges som et sanktionsmiddel fra kinesisk hold: Ligesom en anden menneske-ambassadør, der er udsendt til et besværligt land, kan pandaerne kaldes hjem, hvis en nation ikke makker ret overfor Riget i Midten. Verdens mest nuttede form for magt, som Dagbladet Information skrev ved bjørnenes stærkt pressedækkede ankomst til København. Om Xing Er og Mao Sun skulle være på vej tilbage til de hjemlige bambusmarker, efter at Jyllands-Posten tirsdag dristede sig til at bringe en tegning af det kinesiske flag som illustration af den farlige coronavirus, der er udsprunget i Kina, er nok tvivlsomt. Men reaktionen fra deres fødeland er ganske voldsom: Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for den set med danske øjne helt uproblematiske tegning. På de såkaldt sociale medier bringer historien tydeligvis Muhammed-tegningerne frem i erindringen hos mange. Det er endda den samme avis, som nu igen bringer anstødelige tegninger, peger en del af meningsmagerne på. Må vi herfra pege på ordlyden af Grundlovens paragraf 77? Den paragraf, der slår fast, at enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Uanset panda-diplomati og handelsaftaler skal vi aldrig finde os i, at et andet land prøver at lægge pres på den frie danske presse. Et sort-hvidt verdensbillede som det kinesiske må ikke vinde indpas her hos os. Vi skal holde ytringsfrihedens kulørte fane højt - hvad enten den bærer Tibets, Danmarks eller Jyllands-Postens farver.

Annonce