Annonce
Sport

Flytning skal gøre dansk Tour-profil til bjergrytter

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Søren Kragh Andersen flytter til Monaco for at træne hårdere. Håbet er at blive bedre i bjergene.

Tour de France-rytteren Søren Kragh Andersen brillerer i de fleste terræner, når man lige ser bort fra de højeste og stejleste bjerge.

Men nu vil den 24-årige fynbo være bedre på stigningerne, og derfor forlader han Luxembourg, som har været hans hjem i de seneste par år.

- Jeg flytter til Monaco for at udforske mit bjergtalent og i det hele taget at træne i et hårdere terræn. Jeg vil gerne se, hvad det kan gøre, siger Sunweb-rytteren.

Med sin gode enkeltstart og store råstyrke stræber han efter at udvikle sig til etapeløbsrytter.

I hvert fald i løb af den type, der varer en uge. De tre grand tours, Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia, mener han trods alt er for stor en mundfuld som klassementhåb og kaptajn.

- Tre ugers etapeløb tror jeg ikke er mit potentiale. Til gengæld tror jeg, at jeg har muligheder i løb, der varer en uge.

- Løb som Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, BinckBank Tour. Jeg håber, jeg kan blive bedre på de lidt længere stigninger, men eksempelvis Critérium du Dauphine er nok for bjergrigt, mener Søren Kragh Andersen.

Han kører Tour de France på et Sunweb-hold uden en klassementrytter og har derfor mulighed for at jagte sine egne chancer på de etaper, der ikke er flade og ender i massespurt.

Op til Touren har han tabt sig - netop for at kunne følge bedre med, når det går opad.

- Jeg har rimelig lav vægt lige nu. Og jeg er spændt på, hvordan det føles i bjergene, når vi kommer endnu længere ind i Touren, siger Søren Kragh Andersen.

På lørdagens bjergetape til Tourmalet holdt han sig bagest i feltet og kom i mål 24 minutter og 24 sekunder efter etapevinder Thibaut Pinot.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce