Annonce
Sport

Flytning skal gøre dansk Tour-profil til bjergrytter

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Søren Kragh Andersen flytter til Monaco for at træne hårdere. Håbet er at blive bedre i bjergene.

Tour de France-rytteren Søren Kragh Andersen brillerer i de fleste terræner, når man lige ser bort fra de højeste og stejleste bjerge.

Men nu vil den 24-årige fynbo være bedre på stigningerne, og derfor forlader han Luxembourg, som har været hans hjem i de seneste par år.

- Jeg flytter til Monaco for at udforske mit bjergtalent og i det hele taget at træne i et hårdere terræn. Jeg vil gerne se, hvad det kan gøre, siger Sunweb-rytteren.

Med sin gode enkeltstart og store råstyrke stræber han efter at udvikle sig til etapeløbsrytter.

I hvert fald i løb af den type, der varer en uge. De tre grand tours, Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia, mener han trods alt er for stor en mundfuld som klassementhåb og kaptajn.

- Tre ugers etapeløb tror jeg ikke er mit potentiale. Til gengæld tror jeg, at jeg har muligheder i løb, der varer en uge.

- Løb som Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, BinckBank Tour. Jeg håber, jeg kan blive bedre på de lidt længere stigninger, men eksempelvis Critérium du Dauphine er nok for bjergrigt, mener Søren Kragh Andersen.

Han kører Tour de France på et Sunweb-hold uden en klassementrytter og har derfor mulighed for at jagte sine egne chancer på de etaper, der ikke er flade og ender i massespurt.

Op til Touren har han tabt sig - netop for at kunne følge bedre med, når det går opad.

- Jeg har rimelig lav vægt lige nu. Og jeg er spændt på, hvordan det føles i bjergene, når vi kommer endnu længere ind i Touren, siger Søren Kragh Andersen.

På lørdagens bjergetape til Tourmalet holdt han sig bagest i feltet og kom i mål 24 minutter og 24 sekunder efter etapevinder Thibaut Pinot.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce