Ringkøbing-Skjern

Flygtninge på plejehjem som sosu-medarbejdere

10 kvindelige flygtninge ansættes nu i et toårigt integrations-grunduddannelsesforløb på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. PR-foto
10 kvindelige flygtninge ansættes i et toårigt integrations-grunduddannelsesforløb på plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. Forløbet vil give dem adgang til sosu-uddannelsen.

Ringkøbing-Skjern: De har varierende uddannelsesniveau og ringe erfaring fra det formelle arbejdsmarked. De er på udebane, når det gælder det danske sprog, den danske kultur og for manges vedkommende også de kristne værdier. Og så kommer de med en tung bagage af turbulent fortid med krig og konflikt, flugt og utryghed.

Men de har lyst til at arbejde og mod på at integrere sig i det danske samfund. Og hvis man skal lede efter endnu en fællesnævner for de 10 kvindelige flygtninge, der i løbet af de kommende uger begynder på det såkaldte Integrations-grunduddannelsesforløb (IGU) på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune, er det, at de kommer fra kulturer, hvor de i kraft af deres køn er opdraget til at tage sig af de ældres pleje.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

IGU-uddannelsen

Integrations-grunduddannelse (IGU)-forløbet varer to år og indeholder fagspecifik undervisning såvel som sprogskole.

Forløbet opkvalificerer deltagerne til optagelse på SOSU-uddannelsen.

De 10 flygtninge bliver ansat på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Godt omsorgsgen

- De har et rigtig godt omsorgsgen og vil gerne arbejde med mennesker. Derfor var det oplagt at oprette et integrations-grunduddannelsesforløb i plejesektoren, som samtidig kan bane vej til en del af arbejdsmarkedet, der mangler hænder, siger Henriette Ibsen, socialrådgiver i Ringkøbing-Skjern Kommunes Social- og Integrationsafdeling.

Sammen med sin kollega Tina Christensen arbejder hun lige nu intenst på at få de ti flygtningekvinders IGU-forløb til at køre på skinner.

Kvinderne kommer fra blandt andet Syrien, Myanmar, Somalia og DR Congo. De er alle under 40 år, har været i Danmark i mindre end fem år og har alle flygtningestatus, hvilket betyder, at de kan hjemsendes den dag, myndighederne ikke længere vurderer, at de er individuelt forfulgte i deres hjemlande.

- Det er en underlig venteposition at være i, så i mellemtiden skal de have noget meningsfyldt at lave. Vi tilbyder dem et toårigt forløb, der kan opkvalificere dem til at søge ind på SOSU-skolen, forklarer Tina Christensen.

- Plejesektoren ved, at man kommer til at mangle hænder, og der går omsorgsfulde kvinder rundt og mangler noget at bidrage med. Vi ser det som en win-win-situation, og håber, at projektet danner præcedens fremover, tilføjer Tina Christensen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Turismen i Ringkøbing-Skjern skal bruge 1500 nye medarbejdere de kommende år

Ringkøbing-Skjern

EP-valget: Stemmeprocenten er højere end sidste gang

Ringkøbing-Skjern

Stor forskel kommunerne imellem: Ringkøbing-Skjern bruger fire gange mindre end Varde på eksterne vikarer i ældreplejen

Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Insekter, mavedans, traktortræk og dæksparkeri

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sprogskole samler flere elever i Ringkøbing – svært at finde lokaler i Skjern: Det er lidt bekymrende

Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for børne og familie-området: Ikke sjove besparelser, men vi har fokus på kerneopgaven

Ringkøbing-Skjern

Spareforslag: Luk Streetparken og Makerspace

Ringkøbing-Skjern

Kampen om V-stemmer spidser til: Hvad vejer tungest - 62 års borgmestererfaring eller en tidligere bankdirektør?

Ringkøbing-Skjern

Cykelsti bliver 3,2 millioner kroner dyrere end forventet: Finansiering er på plads