Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flygtninge på plejehjem som sosu-medarbejdere

10 kvindelige flygtninge ansættes nu i et toårigt integrations-grunduddannelsesforløb på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. PR-foto
10 kvindelige flygtninge ansættes i et toårigt integrations-grunduddannelsesforløb på plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune. Forløbet vil give dem adgang til sosu-uddannelsen.

Ringkøbing-Skjern: De har varierende uddannelsesniveau og ringe erfaring fra det formelle arbejdsmarked. De er på udebane, når det gælder det danske sprog, den danske kultur og for manges vedkommende også de kristne værdier. Og så kommer de med en tung bagage af turbulent fortid med krig og konflikt, flugt og utryghed.

Men de har lyst til at arbejde og mod på at integrere sig i det danske samfund. Og hvis man skal lede efter endnu en fællesnævner for de 10 kvindelige flygtninge, der i løbet af de kommende uger begynder på det såkaldte Integrations-grunduddannelsesforløb (IGU) på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune, er det, at de kommer fra kulturer, hvor de i kraft af deres køn er opdraget til at tage sig af de ældres pleje.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

IGU-uddannelsen

Integrations-grunduddannelse (IGU)-forløbet varer to år og indeholder fagspecifik undervisning såvel som sprogskole.

Forløbet opkvalificerer deltagerne til optagelse på SOSU-uddannelsen.

De 10 flygtninge bliver ansat på otte plejehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Godt omsorgsgen

- De har et rigtig godt omsorgsgen og vil gerne arbejde med mennesker. Derfor var det oplagt at oprette et integrations-grunduddannelsesforløb i plejesektoren, som samtidig kan bane vej til en del af arbejdsmarkedet, der mangler hænder, siger Henriette Ibsen, socialrådgiver i Ringkøbing-Skjern Kommunes Social- og Integrationsafdeling.

Sammen med sin kollega Tina Christensen arbejder hun lige nu intenst på at få de ti flygtningekvinders IGU-forløb til at køre på skinner.

Kvinderne kommer fra blandt andet Syrien, Myanmar, Somalia og DR Congo. De er alle under 40 år, har været i Danmark i mindre end fem år og har alle flygtningestatus, hvilket betyder, at de kan hjemsendes den dag, myndighederne ikke længere vurderer, at de er individuelt forfulgte i deres hjemlande.

- Det er en underlig venteposition at være i, så i mellemtiden skal de have noget meningsfyldt at lave. Vi tilbyder dem et toårigt forløb, der kan opkvalificere dem til at søge ind på SOSU-skolen, forklarer Tina Christensen.

- Plejesektoren ved, at man kommer til at mangle hænder, og der går omsorgsfulde kvinder rundt og mangler noget at bidrage med. Vi ser det som en win-win-situation, og håber, at projektet danner præcedens fremover, tilføjer Tina Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce