Ringkøbing-Skjern

Flydtkjær står til genvalg trods DF-tilbagegang

Ifølge Altinget ligger Dennis Flydtkjær (DF) lunt i svinget til et genvalg. For fire år siden fik han godt 9.000 personlige stemmer. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Folketingsmedlem Dennis Flydtkjær, (DF), får ifølge Altingets analyse ingen problemer med at blive genvalgt, selv om hans parti står til mere end en halvering.

Ringkøbing-Skjern: Dansk Folkepartis folketingsmedlem Dennis Flydtkjær behøver ikke at frygte at blive arbejdsløs efter det kommende folketingsvalg.

Ifølge en analyse udarbejdet af professor i statskundskab Kasper Møller Hansen for Altinget er Flydtkjærs mandat i Vestjyllands Storkreds nemlig ikke i fare, selv om hans parti står til at miste 15 af sine 37 pladser i Folketinget.

Partiet må ifølge meningsmålingerne vinke farvel til ét af sine tre mandater i det vestjyske. Flydtkjær blev sit partis absolutte topscorer i kredsen med flere en 9.000 personlige stemmer ved valget for fire år siden.

Det betyder ifølge Altinget, at han ligger lunt i svinget til et genvalg. Det gør Christian Langballe også, mens analysen peger på, at Karina Due har udsigt til at miste sin plads i Folketinget.

Dennis Flydtkjær har i mange år været opstillet i Ringkøbing-kredsen. Han er oprindeligt fra Videbæk, gift med Rikke fra Ringkøbing. Parret bor med deres tre børn i Snejbjerg.

Flydtkjær har denne valgperiode blandt andet været sit partis skatteordfører.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce