Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flydtkjær: Selvfølgelig kommer 2+1-vejen, for hvem vil stå på mål for at sige til vestjyderne, at den bliver droppet

 Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær tror også på en tre-sporet vej mellem Ringkøbing og Herning. Foto: Mads Dalegaard

Ringkøbing-Skjern: Det er ikke bare viceborgmester Søren Elbæk (S) og Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen, der nu er overbevist om, at Ringkøbing-Skjern får sin længe ønskede 2+1-vej.

Det samme gør medlem af transportudvalget Dennis Flydtkjær (DF), som også har været varm fortaler for opgraderingen og i sin tid med til at få sat penge af på finansloven til en VVM-undersøgelse af strækningen.

Regeringen præsenterede torsdag sit udspil til infrastruktur til 160 milliarder kroner. Og her var vejstrækningen med på listen.

- Der er bred politisk opbakning til projektet. Det er vel kun Enhedslisten og SF, som ønsker at få pillet noget asfalt ud af planen og erstattet det med flere togskinner. Når Socialdemokraterne nu er med, så bliver 2+1-vejen til noget, siger Flydtkjær og fortsætter:

- Hvem vil stå på mål for at fortælle vestjyderne, at den ikke bliver til noget alligevel. Det er der ingen, der vil. Den vejstrækning er afgørende for store virksomheder som Vestas og Arla. Og det ved vi godt alle sammen, siger han.

Annonce

Krav på klar besked

Ligesom Venstres transportordfører mener Dennis Flydtkjær, at 2+1-vejen bør ligge øverst på listen over projekter, der skal sættes i gang straks.

- VVM-redegørelsen er lige på trapperne. Så projektet kan og skal i gang hurtigst muligt, efter der er indgået en aftale, hvis du spørger mig. Borgerne, som bor langs strækningen, har også krav på at få klar besked. Samtidig går vi i DF til forhandlinger om at lukke begge motorvejshullerne ved Herning - både den vest om og den nord om, siger han.

- Trafiksikkerheden bliver dårligere, når der er små strækninger, hvor man skifter fra motorvej til motortrafikvej, så det skal løses, siger Dennis Flydtkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce