Annonce
Skjern

Flotte laks landet lige fra start på laksepremieren i Skjern Å: Tom fra Tim hev en krabat på 10 kilo i land

Tom Behmer fra Tim fangede en laks på 10,2 kilo og målte lige omkring en meter. Foto: John Thomsen
Fredag var det laksefiskernes juleaften, for den dag startede årets laksefiskeri i Skjern Å. Allerede fra morgenstunden af blev der fanget flere fine fisk, og det tager nok ikke mange dage, inden den første laksekvote med store fisk er fisket op.

Skjern Å: Tre flotte sølvblanke laks.

Det var, hvad tre stolte og glade laksefiskere kom kørende med omkring klokken halv ni til parkeringspladsen ved Aalbæk Bro fredag morgen, hvor omkring 20 andre laksefiskere kunne beundre - måske lidt misundelige - synet.

Med de tre laks og løbende meldinger om andre fangede laks blev årets laksepremiere skudt i gang med et brag.

Annonce

Nogle rutinerede laksefiskere mente ellers, at det nok lige var lidt for koldt fra morgenen af, men den teori blev altså hurtigt afkræftet.

Det var Anne Nauntoft og Morten Jensen fra København beviser på. Allerede klokken halv syv landede Morten Jensen en laks på 80 centimeter, som kort efter blev lagt i fryseren i deres lejede lejlighed ikke langt fra åen.

- Nu er Morten sur, for han må ikke tage flere fisk med hjem, lød det drillende fra Anne Nauntoft, mens parret fiskede videre.

Mange fiskere langs åen

Langs Skjern Å gik rigtig mange laksefiskere dagen igennem.

- Det er jo som juleaften for os fortalte Thomas Mortensen fra Horsens.

Laksefiskerne nød den flotte morgen ved Skjern Å. Foto: Søren Palmelund

Han var der ikke så meget for at fange fisk, som han var der for hyggens skyld.

- Der er bare et eller andet ekstra over det med premieren. Nu er vi i gang. Glæden ved at se andre fange fisk er lige så meget værd for mig, som når jeg selv fanger fisk. For mig handler det lige så meget om at komme en tur ud i naturen. Hvis jeg fanger en fisk, er det bare en bonus, fortalte Thomas Mortensen.


Der er bare et eller andet ekstra over det med premieren. Nu er vi i gang. Glæden ved at se andre fange fisk er lige så meget værd for mig, som når jeg selv fanger fisk.

Thomas Mortensen, lystfisker


Annonce

Laks på 10 kilo

Tom Behmer fra Tim kunne fremvise en fisk på 10,2 kilo fanget på spinner.

- Fantastisk. Og så lige på premieren. Jeg plejer at fiske på Borris-stykket, men i år har jeg kort her, og så fanger jeg så stor en fisk. Sæsonen er reddet, fortalte Tom Behmer, mens han slæbte af sted med sin omkring en meter lange laks hængende på ryggen.

Den slags fortællinger vil der komme mange af de næste dage, hvor laksefiskerne vil gøre alt for at kunne lande en af Skjern Ås store forårslaks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce