Annonce
Ringkøbing

Flotillesejlads på Vonåen til sommer: Workshop om stier holdes i Gl. Sommerlyst

Vonåen er et enestående stykke natur tæt på Ringkøbing. Den Blå Trail arbejder hen imod at skabe et sammenhængende stisystem og forskellige oplevelser omkring åen. Arkivfoto Mads Dalegaard/Scanpix.
Gruppen bag Vonåprojektet "Den blå trail" har planlagt arbejdende værksted på usædvanligt sted lørdag 15. august - nemlig Ringkøbings gamle udflugtsmål.

RINGKØBING: Står det til følgegruppen bag Vonåprojektet, bliver der en heftig trafik af både på Vonå lørdag 15. august i år. Den dag er der nemlig planlagt et arbejdende værksted om stiprojektet "Den blå trail" - og det skal finde sted ved ringkøbingensernes gamle udflugtsmål, Sommerlyst.

Hensigten med det arbejdende værksted er at samle alle de kræfter, der kunne være interesseret i at være med til at skabe et sammenhængende stisystem og en række oplevelser langs Vonå om at udvikle de forskellige ideer til, hvordan projektet rent praktisk kan føres ud i livet.

Bag "Den blå trail" står Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft. En arbejdsgruppe har - med arkitektfirmaet Krads som rådgivere - hen over foråret og sommeren 2019 været i gang med projektet.

Står det til initiativtagerne bag den, skal Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord forbindes af et stinet langs Vonå med en række forskellige oplevelseselementer eller "nedslag" tilføjet.

Helt billigt bliver det ikke. Samlet lyder budgettet på 44 millioner kroner, men de 24 millioner kroner - pumpestationen og diget ved Naturkraft - er allerede realiseret, så for at etablere stier og forskellige "nedslag" langs Vonå, skal der findes 20 millioner kroner.

Krads og Ringkøbing Udviklingsforum er nu gået i gang med at søge relevante fonde, først og fremmest Lokale- og Anlægsfonden.

- Vi har ikke hørt fra dem endnu, men vi håber, at det gør vi i løbet af denne måned, siger Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce