Annonce
Ringkøbing

Flotillesejlads på Vonåen til sommer: Workshop om stier holdes i Gl. Sommerlyst

Vonåen er et enestående stykke natur tæt på Ringkøbing. Den Blå Trail arbejder hen imod at skabe et sammenhængende stisystem og forskellige oplevelser omkring åen. Arkivfoto Mads Dalegaard/Scanpix.
Gruppen bag Vonåprojektet "Den blå trail" har planlagt arbejdende værksted på usædvanligt sted lørdag 15. august - nemlig Ringkøbings gamle udflugtsmål.

RINGKØBING: Står det til følgegruppen bag Vonåprojektet, bliver der en heftig trafik af både på Vonå lørdag 15. august i år. Den dag er der nemlig planlagt et arbejdende værksted om stiprojektet "Den blå trail" - og det skal finde sted ved ringkøbingensernes gamle udflugtsmål, Sommerlyst.

Hensigten med det arbejdende værksted er at samle alle de kræfter, der kunne være interesseret i at være med til at skabe et sammenhængende stisystem og en række oplevelser langs Vonå om at udvikle de forskellige ideer til, hvordan projektet rent praktisk kan føres ud i livet.

Bag "Den blå trail" står Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft. En arbejdsgruppe har - med arkitektfirmaet Krads som rådgivere - hen over foråret og sommeren 2019 været i gang med projektet.

Står det til initiativtagerne bag den, skal Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord forbindes af et stinet langs Vonå med en række forskellige oplevelseselementer eller "nedslag" tilføjet.

Helt billigt bliver det ikke. Samlet lyder budgettet på 44 millioner kroner, men de 24 millioner kroner - pumpestationen og diget ved Naturkraft - er allerede realiseret, så for at etablere stier og forskellige "nedslag" langs Vonå, skal der findes 20 millioner kroner.

Krads og Ringkøbing Udviklingsforum er nu gået i gang med at søge relevante fonde, først og fremmest Lokale- og Anlægsfonden.

- Vi har ikke hørt fra dem endnu, men vi håber, at det gør vi i løbet af denne måned, siger Hans Christian Vestergaard, formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce