Annonce
Kultur

Flot udstilling i Rådhushallen

Dette maleri af Majken á Grømma har titlen "Smålandsk klippe". Det måler 80x100 cm og kan købes for 9.000 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard
Moderne, ekspressive og koloristiske malerier i Rådhushallen i Ringkøbing i januar.
Annonce

Ringkøbing: I weekenden havde Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn, i samarbejde med Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger, ferniserien på en ny udstilling. Udstillingen med værker af Majken á Grømma vises til den 24. januar. Og den klæder virkelig Rådhushallen.

Majken á Grømma var autodidakt maler, keramiker og skulptør. Hun blev født i Roskilde i 1956 i Roskilde, og døde 59 år gammel i 2016. Hun boede og arbejdede i mange år og til sin død på Lyngvej 189 i Vig i Odsherred.

Som ung opgav Majken á Grømma efter nogle år et universitetsstudium og begav sig 25 år gammel ud i et professionelt liv som maler og et par år senere også som keramiker. Hun havde samme motivverden i keramikken som i maleriet på lærred og papir. Hendes malerier var moderne, ekspressive og koloristiske med landskabet som dominerende motiv.

I 1998 genopdagede hun Færøerne, og det gav anledning til eksperimenter hvor hun med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udviklede landskabet i sine malerier mod stadig større enkelhed - i kombinationer af færøske motiver, elementer fra danske og svenske skove og Odsherreds landskaber.

Som forlæg brugte hun fotografier, både klassiske og computer-manipulerede, og hendes materialer var primært akryl på lærred eller blandform på papir.

“Jeg søger drama overfor poesien, lethed overfor tyngde, mørke sammen med lyset. De yderste modsætninger i det samme værk,” skrev hun på sin hjemmeside.

Det er muligt at købe værker på udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce