Annonce
Fodbold

Flot sejr til BK Klitten i Give

Mathias Hansen scorede til 2-0 for BK Klitten, da de vandt 2-1 i Give tirsdag aften. Arkivfoto
BK Klitten spillede og kæmpede godt, og det gav sejr på 2-1 ude over Give i serie 3. I serie 4 vandt både Ringkøbing IF 3 og Tarm IF sikre sejre.

Serie 3 pulje 32

Give-Klitten 1-2

0-1 efter 48 minutter ved Jeppe Bækbo på oplæg fra Frederik Backs.

0-2 efter 76 minutter ved Mathias Hansen spillet fri af Jeppe Bækbo i godt kontraangreb.

1-2 efter 90 minutter.

- Vi spillede en rigtig god kamp mod en stærk modstander. Indstillingen var god, og spillet var i top. I første halvleg var der store chancer til begge sider. Vores målmand Henrik Jespersen reddede blandt andet en friløber til Give. Det var et godt tidspunkt at komme foran 1-0 på lige efter pausen. Give pressede selvfølgelig på, men da vi kom på 2-0, var kampen afgjort, fortalte Klittens træner Carsten Olesen meget tilfreds.

Serie 4 pulje 60

Vinding-RIF 3 1-5

0-1 efter ti minutter ved Anton Noer Nielsen efter småspil med Mads Dalgas.

0-2 efter 33 minutter ved Jeppe Frydenvang Madsen.

0-3 efter 43 minutter ved Jeppe Frydenvang Madsen.

0-4 efter 60 minutter ved Emil Drest.

1-4 efter 71 minutter.

1-5 efter 82 minutter ved Søren Rømer.

- Når vi kan samle så godt et hold som i aften, så har vi altså ikke problemer. Vi spillede en meget fin kamp. Bolden kørte godt rundt i egne rækker, og vi skabte mange chancer. Der var ingen tvivl om den sejr, fortalte RIFs træner Vejsil Ibrahimovic.

Serie 4 pulje 77

Tarm-Ansager 4-2

1-0 efter ti minutter ved Kristian Bank Vestergaard.

1-1 efter 30 minutter.

1-2 efter 39 minutter.

2-2 efter 43 minutter ved Jesper Skak på godt oplæg fra Michael Pedersen.

3-2 efter 67 minutter ved Michael Pedersen på en aflevering fra Dennis Poulsen.

4-2 efter 75 minutter ved Mikkel Præst på oplæg fra Dennis Doni Møller Sørensen.

- Der var godt nok knald på den kamp med masser af fysik og tempo. Ved 1-0 ramte både Jesper Skak og Simon Christiansen overliggeren. Senere i kampen rammer vi overligger og stolpen to gange. Ansager havde også deres chancer, og de kunne godt være kommet på 3-1, men målmand Rasmus Damholt Christensen reddede flere gange. Vi fik to store chancer, inden vi fik udlignet. Efter 2-2 var Ansager helt færdige, og vi kunne have vundet større. Dejligt med tredje sejr i træk, fortalte Peter Kirchhecker.Flot

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce