Annonce
Ringkøbing

Flot placering til vestjysk rytter-talent ved internationalt stævne i Tyskland

Kristian Würtz Green på Bovbjerg Zhivago rider sig til sejr i Hagen. Foto Astrid Würtz Green.
18-årige Kristian Würtz Green sikrede sig endnu engang en flot placering ved et internationalt stævne, da han vandt i Hagen i Tyskland; nu venter han spændt på, om han bliver udtaget til det danske EM-landshold.
Annonce

RINGKØBING: Det blev til en flot førsteplads til Kristian Würtz Green, da han i sidste uge deltog i et stort international stævne i Hagen i Tyskland.

I fredags vandt den unge ringkøbingenser på sin otte-årige hest, Bovbjerg Zhivago, og i lørdags blev Kristian Würtz Green og Bovbjerg Zhivago nummer to, med kun 0,2 procent til førstepladsen.
Stævnet er særligt interessant, da landstræneren udtager det danske EM-hold tirsdag eller onsdag ud fra bruttotruppen, der skal repræsentere Danmark i Ungarn.

Danske ryttere markerede sig fornemt ved stævnet i fredags. Med start som henholdsvis nummer tre og seks lagde Kristian Würtz Green og Frederikke Gram Jacobsen sig i spidsen af feltet på 17 ekvipager fra seks forskellige lande, og de to topplaceringer holdt de konkurrencen igennem.

Stævnet var det første, Kristian Würtz Green deltog i, siden corona-krisen satte en stopper for alle konkurrencer inden for ridesporten - og i øvrigt det første internationale stævne, hvor han red på Bovbjerg Zhivago.

Annonce

Til Ungarn?

- Lige inden krisen havde jeg redet på hesten til et stævne i Danmark. På grund af epidemien har jeg så til gengæld haft masser af tid til at træne på den, inden vi tog til stævnet i Hagen, siger Kristian Würtz Green.

Kristian Würtz Green red for første gang til et internationalt stævne på Bovbjerg Zhivago, og det gik godt. Foto Astrid Würtz Green.

Han er meget begejstret for Bovbjerg Zhivago.


I Hagen var han en rigtig guttermand, der gjorde alt det, han fik besked på.

Kristian Würtz Green, ungrytter.


- I Hagen var han en rigtig guttermand, der gjorde alt det, han fik besked på, siger Kristian Würtz Green.

Han regner med, at Bovbjerg Zhivago fremover bliver den hest, han vil benytte i konkurrence, og det bliver også ham, der kommer med til Ungarn, hvis Kristian Würtz Green bliver udtaget.

- Jeg er med i bruttotruppen, og vi får endelig besked tirsdag eller onsdag, siger han.

Egentlig skulle EM have været holdt i England, men er aflyst her på grund af corona-epidemien. Til gengæld sprang en ungarsk rigmand ind, og sikrede, at stævnet kunne holdes i Ungarn.

- Det bliver selvfølgelig efter alle corona-retningslinjer og lige som i Tyskland uden publikum, siger Kristian Würtz Green.

Det bliver i øvrigt også hans sidste som juniorrytter. Næste år skifter han til den gruppe, der hedder ungrytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce