Kultur

Flot hæder: Forsamlingshus-ejer tildelt Rækker Mølle Prisen

Heldigvis ændrede vejret sig til det bedre op af formiddagen, og det betød, at rigtig mange valgte at lægge vejen forbi Rækker Mølle Søen og for at være med til årets Firkløverfest. Foto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Søen blev valgt til at få årets forskønningspris foran to velrenoverede ejendomme.

Rækker Mølle: Det ville være synd at sige, at årets store Firkløverfest i Rækker Mølle lagde godt fra land, når det handler om vejrsituationen.

Fra morgenen af regnede, regnede og regnede det, og nogen af de, der havde købt en udendørs stand for at være til loppemarkedet, måtte rykke indenfor i den tidligere købmandsbutik.

Heldigvis var vejrguderne gode ved arrangørerne, for omkring middag blev regnen skiftet ud med tørvejr og perioder med sol. Derfor blev det - trods den våde indledning - en god, hyggelig og velbesøgt festdag, da sognene Bølling, Hanning, Finderup og Sædding holdt årets store Firkløverfest i Rækker Mølle.

Ud over cykeltur for fædrene, gåtur for mødrene, loppemarked og meget andet blev både Rækker Mølle Prisen og forskønningsprisen uddelt.

Rækker Mølle Prisen gik i år til Bent Lassen, der er indehaver af forsamlingshuset i Finderup. I indstillingen af Bent Lassen lød det sådan: "Bent Lassen overtog forsamlingshuset i Finderup pr. 1. januar 2018. Siden har han lagt et enormt engagement og mange, mange timer i at gøre forsamlingshuset til et fælles hus i Finderup. Med stor fokus på, at Finderup og hele 4-kløver-området skal være et godt sted at bo og være, knokler Bent på med at få arrangementer, kurser og sponsorater til Finderup Forsamlingshus. Målet er, at det bliver ved med at være et levende og tidssvarende sted at bruge for alle til gode for Finderup og hele pastoratet".

De andre kandidater til prisen var Rækker Mølle Hallens bestyrelse, Berit Bollerup og Lene Bækgaard Plauborg. Prisen består af et kontant beløb på 3000 kroner, en gave samt et diplom.

Forskønningsprisen gik til Rækker Mølle Søen. Begrundelsen for det valg var blandt andet, at søen, der i øvrigt blev officielt indviet lørdag, bliver brugt af mange, og den store tilstrømning af brugere og besøgende er et godt pejlemærke på, at søen så absolut har sin berettigelse.

Rækker Mølle Søen snuppede forskønningsprisen foran ejendommene på Holstebrovej 103 A, Finderup, der ejes af Erik Pedersen og Søvejen 37, Rækker Mølle, der ejes af Robert Hansen.

Komitéen, der udpegede vinderne, bestod af Henrik Andersen (byrådsmedlem), Per Munck (Skjern Bank), Gitte Frost Andersen (Firkløveret) og Ejnar Tylvad (initiativtager til prisen). Herudover har borgerforeningerne en repræsentant.

Ejnar Tylvad holdt tale lørdag, da både Rækker Mølle Prisen og forskønnelsesprisen blev uddelt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce