Annonce
Vestjylland

Flise-virksomhed igen på egen hånd

Staby Fliser og Hegn kan i år fejre sit 50 års jubilæum. Foto: Morten Stricker
Staby Fliser og Hegn A/S i Ulfborg har siden 1. januar 2020 nu igen en enkelt mand i spidsen for virksomheden.

Ulfborg: I godt tre år har Ikast-virksomheden IBF haft en stor del af medejerskabet af Staby Fliser & Hegn i Ulfborg.

Men den 1. januar i år sluttede samarbejdet, da IBF solgte sin andel af virksomheden tilbage til indehaver John Lauridsen.

- Vi fortsætter jo med at handle med dem og fører også deres produkter - det samarbejde fortsætter uændret, understreger John Lauridsen, der tilføjer, at det er halvdelen af Ulfborg-virksomheden, IBF har ejet.

At virksomheden, der har produceret fliser siden 1965, nu igen er tilbage på ejerens egen hånd, er ikke nogen dårlig ting, tilføjer han:

- Det er lidt anderledes at drive sådan en virksomhed i fællesskab med nogen i forhold til at drive det selv. Beslutningsprocesserne er blevet lidt mere enkle nu, og det har været rart at få det tilbage på egne hænder igen. Det er en god følelse, siger John Lauridsen, der understreger, at det ikke er konflikt, der er årsagen.

Samtidig tilføjer han, at der under overtagelsen er sket en del omrokeringer i flisevirksomheden i Ulfborg:

- Men der er ikke nogen, der er blevet sendt hjem med en fyreseddel, siger han.

Hos IBF lyder det om beslutningen:

- Set fra IBF’s side, så ville et fortsat engagement i Staby Fliser betyde, at IBF ville konkurrere med IBF’s øvrige forhandlere af betonprodukter, og det harmonerer ikke med vores strategi, så derfor udtræder vi af ejerskabet, siger økonomidirektør Jan Rosenkilde Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce