Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flertal i regionen: Akutklinikken i Ringkøbing skal stadig være lukket men der åbnes for blodprøver

Akutklinikken i Ringkøbing åbner ikke mandag, men vil være lukket ind til 4. februar. Borgerne kan dog få taget blodprøver. Foto: Johan Gadegaard
Regionen forlænger lukningen af akutklinikken i Ringkøbing, der ellers stod til at åbne mandag. Til gengæld bliver det muligt at få taget blodprøver.

Ringkøbing: På et møde i regionens forretningsudvalg fredag eftermiddag er det blevet besluttet at forlænge lukningen af akutklinikken i Ringkøbing frem til den 4. februar.

Klinikken blev lukket den 17. december og stod til at skulle genåbne mandag. Hvis lukningen skulle forlænges, krævede det en ny beslutning i forretningsudvalget – og den er altså truffet.

Kristendemokraternes Marianne Karlsmose kæmpede for at få genåbnet akutklinikken og fik i forretningsudvalget støtte af Venstre og Nye Borgerlige. Resten af partierne stemte for en fortsat lukning.

Annonce

- Det er ærgerligt, men vi kunne ikke komme igennem med en åbning. Men jeg glæder mig dog over, at der bliver åbnet for blodprøvetagning. Det er trods alt et plus, for det har ramt mange hårdt, siger hun.

Blodprøver kan blive taget fra på tirsdag i Ringkøbing Sundhedshus. Det bliver personale fra hospitalets vaccineenhed, der tager de anslået 100 ugentlige blodprøver, som borgeren som hidtil skal booke på www.blod.rm.dk

Pres på Herning

Akutklinikken blev lukket, fordi behandlersygeplejersken er kaldt til den meget pressede akutmodtagelsen i Herning, som tilmed har fået et strakspåbud fra Arbejdstilsynet om at forbedre arbejdsmiljøet.

- Jeg er med på, at presset skal lettes på Herning, men jeg kan ikke acceptere, at det er akutklinikken i Ringkøbing, der skal bære hele byrden. Jeg har slået til lyd for, at ikke-livstruede patienter fra det sydlige Holstebro og nogle fra Herning kunne henvises til behandling på akutklinikken i Ringkøbing, hvilket ville tage presset af afdelingen i Herning, samtidig med at vi fik åbnet i Ringkøbing, siger Marianne Karlsmose.

Annonce

Træt og ærgerlig

Borgmester Hans Østergaard (V) talte med regionsrådsformand Anders Kühnau (S) inden mødet i forretningsudvalget, men kunne ikke overbevise ham om, at klinikken skulle genåbne.

- Jeg er træt og ærgerlig over, at det må være sådan. Jeg har haft en dialog med Kühnau, men det er den beslutning, der er taget, og den står ikke til at ændre med de udfordringer, der er, siger Hans Østergaard, der peger på, at sygehusvæsenet står med sygdomsramt personale på grund af coronaen og har svært ved at rekruttere medarbejdere.

- Jeg havde en god snak med Kühnau om vigtigheden af at melde ud, at der kun er tale om en midlertidig lukning. Jeg er træt af, at det er sådan. Når det er sagt, er det svært ikke at have en forståelse for det. Vi står alle i en vanskelig situation sygdomsramte medarbejdere på grund af coronaen. Der er bare ekstra pres på systemet nu, og jeg er ked af og træt af, at det er nødvendigt at gøre det her. Der bliver lukket op for blodprøvetagningen, og det betyder dog noget, siger borgmesteren, der nu håber, at akutklinikken åbner den 4. februar.

Jeg havde en god snak med Kühnau om vigtigheden af at melde ud, at der kun er tale om en midlertidig lukning.

Hans Østergaard (V), borgmester
Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Højmark Rejser skåler i champagne i dag: Skiferien er reddet for danskerne, siger direktøren

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Hvide Sande

Handlekraftig mand tog affære: Tog nøglerne fra en spritbilist med promille på over to

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Annonce