Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ørskov-sagen: Flertal bakker op om undersøgelse af Trine Ørskov og moderens nye arbejde

Socialdemokraterne får nu den eksterne undersøgelse af Trine Ørskovs habilitet, som de selv har efterspurgt. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Viceborgmester Søren Elbæk (S) er tilfreds med, at et flertal i økonomiudvalget støtter socialdemokraternes eget ønske om en uvildig undersøgelse af Trine Ørskovs habilitet efter sag om ansættelsen af hendes egen mor i en ny distriktslederstilling. KD og Fjordlisten ser ikke noget behov for en undersøgelse.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Socialdemokratiet har behov for at få en krystalklar afklaring på Trine Ørskovs habilitet i denne sag. Den får vi nu. Det er vi godt tilfredse med.

Sådan siger viceborgmester Søren Elbæk (S), efter et flertal i økonomiudvalget nu har godkendt den socialdemokratiske byrådsgruppes ønske om at få gennemført en uvildig undersøgelse af børne- og familieudvalgsformand Trine Ørskov (S) habilitet, da hun i sidste uge opfordrede sine byrådskolleger til at stemme for en oprettelse af tre nye afdelingslederstillinger i forbindelse med en omlægning af det specialiserede område.

Kort efter ansatte fagchef Flemming Nielsen hendes mor i en af stillingerne uden om ansættelsesudvalget. Også ønsket om at få evalueret fagchefens rolle blev efterkommet af udvalget. Det kommer til at ske på et lukket økonomiudvalgsmøde, da der er tale om en personsag.

- For så vidt angår vores opfordring til at evaluere fagchefens håndtering af sagen, er det vigtigt for os at understrege, at vi ikke kan eller vil blande os i administrationens ansættelseskompetence. Det gør vi aldrig. Når vi alligevel opfordrer direktionen til at evaluere fagchefens håndtering af sagen, er det jo, fordi vi - også Trine Ørskov - undrer sig over, at alle tre stillinger ikke blev opslået - sådan som det var kommunikeret ud til både udvalg og den øvrige organisation, siger Søren Elbæk.

Ifølge viceborgmesteren stod Trine Ørskov på byrådsmødet og argumenterede for den politiske sag med den forventning, at det betød, at hendes mors stilling ville blive nedlagt.

- Det kan man kalde, hvad man vil, men næppe nepotisme, fastslår Elbæk.

Søren Elbæk understreger, at han mener, at partifællen har håndteret sagen korrekt i forhold til habilitet og til at holde vandtætte skodder mellem den politiske og den administrative kompetence. Beskyldninger om det modsatte er ifølge viceborgmesteren helt urimelige.

- I enhver organisation er det både rigtigt og sundt, at håndtering af komplekse sager undersøges og evalueres. Alt sammen for at organisationen skal blive klogere, siger han.

Det var dog ikke alle medlemmer af økonomiudvalget, som bakkerdeop om den uvildige undersøgelse. Jesper Lærke fra Fjordlisten valgte helt at stemme imod en uvildig undersøgelse.

- Jeg tror ikke på, at der vil komme noget som helst ud af en undersøgelse. Derfor synes jeg ikke, der er nogen grund til at bruge ekstra skattekroner. Kommunaldirektøren har slået fast, at tingene er gået rigtig for sig, og det er godt nok til mig. Jeg tror ikke på, at der juridisk er gjort noget forkert. Vi kan næppe bestille en undersøgelse til at svare på, om der moralsk er foregået noget, der ikke burde være sket, siger han.

Kristian Andersen (KD) undlod at stemme.

- Jeg har ikke noget behov for at få undersøgt noget i denne sag. Jeg har tillid til kommunaldirektøren, når han siger, at alt er gået efter bogen. Politisk skal vi ikke blande os i, om stillinger skal nedlægges eller ej. Det er administrationens opgave. Spørgsmålet om inhabilitet mener jeg slet ikke er noget problem. Jeg mener ikke, at Trine Ørskov er inhabil, og derfor mener jeg ikke, vi skal ud og bruge penge på en undersøgelse, siger kristendemokraten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce