Annonce
Ringkøbing-Skjern

Flere vestjyder skal testes: Her åbner Ringkøbing-Skjerns nye testcenter i dag

114.000 vestjyder i to kommuner kan godt forberede sig på at gabe op, når alle borgere opfordres til at blive testet for covid-19. Arkivfoto: Mette Mørk
Som led i ambitionen om at få alle borgere i Ringkøbing-Skjern og Holstebro testet efter udbredelse af mink-corona, åbner Region Midtjylland tre nye testcentre.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvis fundet af coronasmitte med minkvarianter skal inddæmmes, skal der arbejdes hurtigt. Og det er lige præcis planen fra Region Midtjylland, der tirsdag åbner tre nye testcentre og udvider kapaciteten i de fire eksisterende testcentre i Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner.

Grunden til den massive testning er, at der er fundet minkvarianter af covid-19 hos mennesker i de to kommuner, der har huset en stor del af landets samlede antal minkfarme.

Frygten er, at virus muterer i minkene, som så smitter mennesker med varianter af covid-19, som kan være resistent overfor de vacciner, der er under udvikling.

Statens Serum Institut vurderer desuden, at smitten med minkvarianter i Vestjylland vil stige i de kommende uger.

Sundhedsmyndighederne anbefaler derfor, at alle indbyggere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner bliver testet for covid-19. Det kræver, at der bliver skruet op for testkapaciteten.

Annonce

Her skal du gå hen

Der bliver oprettet et nyt testcenter i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter på Ranunkelvej 1 i Skjern. Desuden udvides kapaciteten ved kommunens eksisterende testcentre i Ringkøbing Sundhedshus og Tarm Sundhedshus.


Sidst på ugen er det forventningen, at vi kan afsætte cirka 7000 test om dagen til borgerne i de to kommuner.

Per Sabro Nielsen, direktør for Region Midtjyllands Præhospital


Også i Ulfborg kommer der et nyt testcenter, som vil blive placeret i Ulfborg Fritidscenter på Sportsvej 1 i Ulfborg.

Det tredje nye testcenter placeres i Vinderup Hallerne på Halvej 2B i Vinderup.

De nye testcentre og den øgede kapacitet i de eksisterende centre åbner allerede i dag tirsdag 24. november.

For at undgå lang kø på teststederne, er det nødvendigt at bestille tid til test på www.coronaprover.dk.

Annonce

Testningen stiger

Der bor cirka 114.000 mennesker i de to kommuner, og Region Midtjylland er nu i gang med at lave en plan for test af borgerne

- Sidst på ugen er det forventningen, at vi kan afsætte cirka 7000 test om dagen til borgerne i de to kommuner, siger direktør Per Sabro Nielsen fra Region Midtjyllands Præhospital i en pressemeddelelse.

Med det tempo vil det tage godt 16 dage at nå igennem alle borgerne i de to kommuner, men der planlægges yderligere udvidelser af testkapaciteten.

Der bliver nemlig tale om en gradvis øgning af antallet af test i takt med, at regionen i løbet af ugen får tildelt flere test fra de nationale myndigheder, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Onsdag morgen offentliggør Region Midtjylland en plan for test i de kommende 14 dage. I planen vil indgå en oversigt over hvilke lokale teststeder, der bliver oprettet.

Regionen planlægger også en større testindsats i weekenden, samt øget testkapacitet i Lemvig og Struer, som en del af den samlede plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce