x
Annonce
Ringkøbing

Flere vestjyder har adgang til lynhurtigt internet

Det seneste års udrulning af hurtigt internet kan ses i statistikken. 12 procent flere Ringkøbing-Skjernborgere kan få en 100 Mbit-forbindelser og flere vælger det til.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern fortsat ligger under landsgennemsnittet, så har flere det seneste år fået adgang til lynhurtigt internet.

Det viser den seneste opgørelser fra Energistyrelsen.

I 2016 havde 66 procent af boliger og virksomheder i kommunen adgang til en 100 Mbit-forbindelse. Sidste år voksede det antal til 78 procent. Tallene viser også, at flere danskere generelt vælger de hurtige forbindelser. Godt 21 procent foretrækker en hurtig forbindelse. Det er godt fire procent flere end i 2016.

Tallene kommer ikke bag på Jesper Lemming, der er leder af digital udvikling og kommunikation hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er meget glade for, at flere får adgang til lynhurtige forbindelser. Det er helt som forventet, at udviklingen går i den retning. Den senere tid har flere selskaber i vores område stået for udrulning af hurtigere forbindelser, og det kan nu aflæses direkte, siger han.

Ringkøbing-Skjern Kommune har selv satset stort på at opgradere den digitale infrastruktur i kommunen. For nogle år siden gennemførte kommunen et opsigtsvækkende bredbåndsudbud og indgik en aftale til 70 millioner kroner om udrulning af fibernet i hele kommunen. Fodfejl i udbudsprocessen satte imidlertid en kæp i hjulet og aftalen måtte annulleres. Ringkøbing-Skjern måtte betale en erstatning på otte millioner kroner for kontraktbruddet.

Udrulningen er dog siden fortsat flere forskellige steder i kommunen.

Jesper Lemming understreger, at kommunen fortsat har fokus på at forbedre mulighederne for lynhurtigt internet.

- Behovet for data bliver ikke mindre. Derfor vil vi også fremover se på, hvad vi kan gøre for at borgere i vores byer, landsbyer og landdistrikter har adgang til højhastighedsinternet, siger han.

Om Ringkøbing-Skjern Kommune er parat til at gennemføre et nyt udbud er dog uvist. I efteråret gennemførte man en kortlægning, der skal tegne et præcist billede af, hvor borgerne lige nu har mulighed for at de hurtige forbindelser, og hvor der er huller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce