Annonce
Ringkøbing

Flere vestjyder har adgang til lynhurtigt internet

Det seneste års udrulning af hurtigt internet kan ses i statistikken. 12 procent flere Ringkøbing-Skjernborgere kan få en 100 Mbit-forbindelser og flere vælger det til.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Ringkøbing-Skjern fortsat ligger under landsgennemsnittet, så har flere det seneste år fået adgang til lynhurtigt internet.

Det viser den seneste opgørelser fra Energistyrelsen.

I 2016 havde 66 procent af boliger og virksomheder i kommunen adgang til en 100 Mbit-forbindelse. Sidste år voksede det antal til 78 procent. Tallene viser også, at flere danskere generelt vælger de hurtige forbindelser. Godt 21 procent foretrækker en hurtig forbindelse. Det er godt fire procent flere end i 2016.

Tallene kommer ikke bag på Jesper Lemming, der er leder af digital udvikling og kommunikation hos Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er meget glade for, at flere får adgang til lynhurtige forbindelser. Det er helt som forventet, at udviklingen går i den retning. Den senere tid har flere selskaber i vores område stået for udrulning af hurtigere forbindelser, og det kan nu aflæses direkte, siger han.

Ringkøbing-Skjern Kommune har selv satset stort på at opgradere den digitale infrastruktur i kommunen. For nogle år siden gennemførte kommunen et opsigtsvækkende bredbåndsudbud og indgik en aftale til 70 millioner kroner om udrulning af fibernet i hele kommunen. Fodfejl i udbudsprocessen satte imidlertid en kæp i hjulet og aftalen måtte annulleres. Ringkøbing-Skjern måtte betale en erstatning på otte millioner kroner for kontraktbruddet.

Udrulningen er dog siden fortsat flere forskellige steder i kommunen.

Jesper Lemming understreger, at kommunen fortsat har fokus på at forbedre mulighederne for lynhurtigt internet.

- Behovet for data bliver ikke mindre. Derfor vil vi også fremover se på, hvad vi kan gøre for at borgere i vores byer, landsbyer og landdistrikter har adgang til højhastighedsinternet, siger han.

Om Ringkøbing-Skjern Kommune er parat til at gennemføre et nyt udbud er dog uvist. I efteråret gennemførte man en kortlægning, der skal tegne et præcist billede af, hvor borgerne lige nu har mulighed for at de hurtige forbindelser, og hvor der er huller.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];