Annonce
Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Vestjysk Bank realiserede i 1. halvår 2019 et resultat efter skat på 163 millioner kroner., svarende til en fremgang på 37 procent i forhold til samme periode sidste år. Det glæder administererende direktør, Jan Ulsø Madsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner efter skat. Det er en fremgang på 37 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Banken forventer nu, at årets overskud ligger tæt på 410 millioner.

Holstebro: Resultatet for årets første seks måneder viser, at Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner. Banken forventer, at overskuddet ligger tæt på de 410 millioner.

- Det er tilfredsstillende. Vi er jo i Vestjylland, så der er sikkert andre steder i landet, hvor man ville kalde det for meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen.

Den positive udvikling, som banken har været inde i, betyder, at man har været i stand til at få nedbragt nedskrivningerne fra 95 millioner kroner til 37 millioner kroner. Derudover kommer banken til at bogføre en engangsindtægt på 135 millioner kroner, da man har solgt sin andel i Spar Invest til Nykredit.

- Vores nedskrivninger har helt afgjort udviklet sig i den rigtige retning og er nu nede på et niveau, der svarer til resten af den finansielle sektor. Det er vi rigtig godt tilpasse med, siger Jan Ulsø Madsen.

Det er især nedskrivningerne på landbruget, som er blevet mindre for banken. Og her peger den administrerende direktør især på, at svinepriserne er steget markant, mens afregningspriserne på mælk er blevet stabiliseret.

- Disse forhold har givet de fleste af vores landbrugskunder den "medvind", de så hårdt har haft brug for, og gjort det muligt for os at tænke i mere langvarige løsninger med de mest udfordrede af vores landbrugskunder, siger han.

Udover nedskrivningerne på landbruget har banken ikke oplevet nedskrivninger på andre områder.

Fokus på hvidvask

En af de ting, der er en udgift for Vestjysk Bank er, den fokus der er kommet på hvidvask. Det betyder, at banken har haft større IT-investeringer.

- Vi følger med i, hvad der foregår i branchen, og vi kan se, hvilke politiske toner det er, at der kommer. Det betyder, at vi bruger mere og mere mandskab på det, siger Jan Ulsø Madsen.

Udover at banken har et større på fokus på hvidvask, så slap banken i april af de restriktioner, som den var underlagt af EU-Kommissionen.

- Jeg tror egentligt ikke, at det er noget, som vores kunder kunne mærke. Det har mere været internt, at vores medarbejdere har kunnet mærke det. Nu kan man sige, at nu er vi mere en fri fugl, siger den administrerende direktør.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce