Annonce
Vestjylland

Flere sunde kunder: Vestjysk Bank løfter bundlinjen

Vestjysk Bank realiserede i 1. halvår 2019 et resultat efter skat på 163 millioner kroner., svarende til en fremgang på 37 procent i forhold til samme periode sidste år. Det glæder administererende direktør, Jan Ulsø Madsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner efter skat. Det er en fremgang på 37 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Banken forventer nu, at årets overskud ligger tæt på 410 millioner.

Holstebro: Resultatet for årets første seks måneder viser, at Vestjysk Bank kom ud med et overskud på 163 millioner kroner. Banken forventer, at overskuddet ligger tæt på de 410 millioner.

- Det er tilfredsstillende. Vi er jo i Vestjylland, så der er sikkert andre steder i landet, hvor man ville kalde det for meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen.

Den positive udvikling, som banken har været inde i, betyder, at man har været i stand til at få nedbragt nedskrivningerne fra 95 millioner kroner til 37 millioner kroner. Derudover kommer banken til at bogføre en engangsindtægt på 135 millioner kroner, da man har solgt sin andel i Spar Invest til Nykredit.

- Vores nedskrivninger har helt afgjort udviklet sig i den rigtige retning og er nu nede på et niveau, der svarer til resten af den finansielle sektor. Det er vi rigtig godt tilpasse med, siger Jan Ulsø Madsen.

Det er især nedskrivningerne på landbruget, som er blevet mindre for banken. Og her peger den administrerende direktør især på, at svinepriserne er steget markant, mens afregningspriserne på mælk er blevet stabiliseret.

- Disse forhold har givet de fleste af vores landbrugskunder den "medvind", de så hårdt har haft brug for, og gjort det muligt for os at tænke i mere langvarige løsninger med de mest udfordrede af vores landbrugskunder, siger han.

Udover nedskrivningerne på landbruget har banken ikke oplevet nedskrivninger på andre områder.

Annonce

Fokus på hvidvask

En af de ting, der er en udgift for Vestjysk Bank er, den fokus der er kommet på hvidvask. Det betyder, at banken har haft større IT-investeringer.

- Vi følger med i, hvad der foregår i branchen, og vi kan se, hvilke politiske toner det er, at der kommer. Det betyder, at vi bruger mere og mere mandskab på det, siger Jan Ulsø Madsen.

Udover at banken har et større på fokus på hvidvask, så slap banken i april af de restriktioner, som den var underlagt af EU-Kommissionen.

- Jeg tror egentligt ikke, at det er noget, som vores kunder kunne mærke. Det har mere været internt, at vores medarbejdere har kunnet mærke det. Nu kan man sige, at nu er vi mere en fri fugl, siger den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce